LOCATIE

Huis van Houten

Oranje

Onderdoor 160

3995 DX Houten

TIJD

13:00 tot 17:00

Workshop: De AVG voor vrijwilligersorganisaties

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Wat verandert er?
De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen nieuwe privacy rechten en hun bestaande rechten worden sterker. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.

Wat kan ik doen?
Als organisatie kun je nu alvast stappen ondernemen om straks klaar te zijn voor de AVG. Om je hierbij te helpen, heeft ARSU Opleidingen de stappen op een rijtje gezet, en in een sessie van 4 uur praten wij je bij over de toekomst voor jouw vrijwilligersorganisatie op dit gebied.

Van elke vrijwilligersorganisatie in de gemeente Houten kan één persoon zich aanmelden voor deze cursus. Op deze manier kunnen er zoveel mogelijk organisaties gebruik maken van dit aanbod. Na aanmelding ontvang je een e-mail waarin gevraagd wordt om aan te geven namens welke organisatie je deelneemt.

Deze workshop wordt aangeboden door de Vrijwilligers Academie Houten.




PRIJS (TOTAAL)

€ 7,50

Heeft u een u-pas? Informeer naar de korting.