Ontmoet elkaar in de Huiskamer

De Huiskamer is een voorziening voor zelfstandig wonende ouderen. Met elkaar leuke activiteiten doen, gesprekken voeren en gezamenlijk lunchen zorgen voor een zinvolle dagbesteding en de mogelijkheid om contacten te leggen met leeftijdsgenoten. Het is ook bedoeld om mantelzorgers te ontlasten en te ondersteunen.

Activiteiten

Vanaf 10.00 uur staat de koffie of thee voor u  klaar, daarna doen we iets gezelligs met een gezamenlijke lunch. Daarna gaat ieder weer naar huis. De wensen van de deelnemers zijn bepalend voor de invulling van de ochtend. Voorbeelden zijn een gesprek rond thema’s die aanspreken, spelletjes doen, creatieve activiteiten, zingen, kaarten en bewegen. Af en toe maken we een uitstapje. Een team van enthousiaste vrijwilligers zet zich in om voor u een gezellige ochtend te organiseren, maar ook om u een luisterend oor en aandacht te bieden.

 

Voor wie

De Huiskamer is speciaal bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen die niet meer zo makkelijk deel kunnen nemen aan activiteiten, maar het wel prettig vinden om mensen te ontmoeten en in een vertrouwde groep activiteiten te ondernemen.
De deelnemers betalen per keer een eigen bijdrage van € 5,00 voor koffie/thee en de lunch. U dient zelf voor vervoer naar De Huiskamer te zorgen.

 

Waar

De Huiskamer wordt georganiseerd door ‘van Houten&co’. Er zijn Huiskamergroepen op dinsdag, woensdag en donderdag in Huis van Houten  aan het Onderdoor 160, 3995 DX, Houten. De activiteiten van De Huiskamer vinden plaats op de begane grond.

Er is ook een Huiskamer in Houten Zuid. Deze Huiskamer vindt plaats op vrijdag in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, 3991 MX Houten.  Ook hier vinden de activiteiten plaats op de begane grond.

Heeft u belangstelling? Meld u aan!

 

Aanmelden

Vrijwilligers en deelnemers kunnen zich aanmelden bij de coördinator van De Huiskamer: Silvia Gerrits. Silvia is bereikbaar per telefoon: 030-7001500 of per e-mail: s.gerrits@vanhoutenenco.nl. Samen bespreken we of  De Huiskamer een geschikte activiteit voor u is. Daarna kunt u een kijkje komen nemen bij de huiskamergroep. De vrijwilligers zullen u gastvrij ontvangen, zodat u zich snel opgenomen voelt in de groep.