Samen aan de slag in de wijk

De opbouwwerkers van ′van Houten&co′ werken, samen met bewoners, aan de leefbaarheid in hun wijk, buurt of straat.

Een leefbare buurt is een plek waar mensen op een prettige manier met elkaar samenleven en waar mensen gekend en gezien worden.  Een plek waar mensen zich thuis en veilig voelen. Opbouwwerkers ondersteunen bewoners daarbij. Bewoners die zich in willen zetten of ideeën hebben voor hun woonomgeving kunnen aan het opbouwwerk vragen om te adviseren over de aanpak.
Zelf een leuk of goed iniatief maar krijg je het niet van de grond? Stel het voor aan Idee&co en schakel héél Houten in om dit voor elkaar te krijgen.

Een initiatief begint vaak met een droom. Heb jij ook zo’n droom?

20 juni 2017

Lees verder

Goed idee? Laten we het samen doen!

Idee & Co

′van Houten&co' wil de betrokkenheid van bewoners bij de samenleving stimuleren. Wij willen mensen uitdagen zich in te zetten voor elkaar en voor hun wijk. Onze medewerkers ondersteunen bewoners met het vormgeven van hun ideeën, plannen en activiteiten.

Meer lezen

Samenwerken in de wijk

Opbouwwerk

Opbouwwerkers van ′van Houten&co′ werken met bewoners aan de leefbaarheid in hun wijk, buurt of straat. Een leefbare buurt is een buurt waar mensen op een prettige manier met elkaar samenleven en zich thuis en veilig voelen. Gekend en gezien worden. Zelfredzaamheid en prettig in hun eigen huis wonen.

Meer lezen

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling

Wanneer je in een lastige situatie met de buren bent belandt kun je terecht bij Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is laagdrempelig, gratis en ondersteunt iedere inwoner in Houten die weer een goed contact met zijn buren wil.

Meer lezen

Activiteiten voor in de buurt


Wist je dat wij meer dan 349 activiteiten hebben en dat je vandaag al mee kan doen? Trek de stoute schoenen aan en kom gewoon een keer langs!

Huiskamer Houten Zuid

Ontmoeting

Elke week op Donderdag

Tijd:

Prijs:

10:00 tot 13:00

€ 5,00

Weidevogels: Kaarten

Elke twee weken op Vrijdag

Tijd:

Prijs:

20:00 tot 23:30

€ 2,00

Breakdance

Beweging & ontspanning

Elke dag op Werkdagen

Tijd:

Prijs:

18:00 tot 20:00

€ 20,00

Studiekring voor senioren, Huis van Houten

Persoonlijke ontwikkeling, Divers

Elke twee weken op Donderdag

Tijd:

Prijs:

10:00 tot 12:00

€ 4,00