Samen aan de slag in de wijk

Het Opbouwwerk van ′van Houten&co′ werkt, samen met bewoners, aan de leefbaarheid in de wijk, buurt of straat.

Een leefbare buurt is een plek waar mensen op een prettige manier met elkaar samenleven en waar mensen gekend en gezien worden.  Een plek waar mensen zich thuis en veilig voelen. Het Opbouwwerk ondersteunt bewoners daarbij. Bewoners die zich in willen zetten of ideeën hebben voor hun woonomgeving kunnen aan het opbouwwerk vragen om te adviseren over de aanpak.
Zelf een leuk of goed iniatief maar krijg je het niet van de grond? Stel het voor aan Idee&co en schakel héél Houten in om dit voor elkaar te krijgen.

Een initiatief begint vaak met een droom. Heb jij ook zo’n droom?

Lees verder

Goed idee? Laten we het samen doen!

Idee & Co

′van Houten&co' wil de betrokkenheid van bewoners bij de samenleving stimuleren. Wij willen mensen uitdagen zich in te zetten voor elkaar en voor hun wijk. Onze medewerkers ondersteunen bewoners met het vormgeven van hun ideeën, plannen en activiteiten.

Meer lezen

Samenwerken in de wijk

Opbouwwerk

Het Opbouwwerk van ′van Houten&co′ werkt met bewoners aan de leefbaarheid in hun wijk, buurt of straat. Een leefbare buurt is een buurt waar mensen op een prettige manier met elkaar samenleven en zich thuis en veilig voelen. Gekend en gezien worden. Zelfredzaamheid en prettig in hun eigen huis wonen.

Meer lezen

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling

Wanneer je in een lastige situatie met de buren bent belandt kun je terecht bij Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is laagdrempelig, gratis en ondersteunt iedere inwoner in Houten die weer een goed contact met zijn buren wil.

Meer lezen

Activiteiten


Wist je dat wij meer dan 349 activiteiten hebben en dat je vandaag al mee kan doen? Trek de stoute schoenen aan en kom gewoon een keer langs!

Huiskamer Houten Zuid Vrijdag

Ontmoeting

Elke week op Vrijdag

Tijd:

Prijs:

09:00 tot 12:00

€ 5,00

Schaken in het Huis van Houten

Ontmoeting, Divers

Wekelijks op Woensdag

Tijd:

Prijs:

10:00 tot 12:00

€ 0,00

Handwerken met Annechien

Creatief

Elke week op Donderdag

Tijd:

Prijs:

09:30 tot 11:30

€ 2,50

Klaverjassen in Schalkwijk

Ontmoeting, Divers

Wekelijks op Dinsdag

Tijd:

Prijs:

13:30 tot 15:30

€ 5,00