Dag van de Mantelzorg

 

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg; een dag waarop we laten zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert. Ruim twintig jaar geleden nam MantelzorgNL (voorheen Mezzo) het initiatief voor de Dag van de Mantelzorg, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende activiteit. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd en ontvangen mantelzorgers (in welke vorm dan ook) een waardering. Ook de gemeente Houten uit zijn waardering voor mantelzorgers, door middel van de Mantelzorgwaardering. In 2024 zullen de mantelzorgers die staan ingeschreven bij Steunpunt Mantelzorg Houten op meerdere momenten in het zonnetje gezet worden. Daarnaast is er op 9 november een waarderingsmarkt in het gemeentehuis waar onder andere een cadeaukaart wordt uitgereikt. Wilt u voor de mantelzorgwaarderingen in aanmerking komen meldt u zich dan aan bij Steunpunt Mantelzorg Houten!
De Mantelzorgwaardering wordt georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Houten.

Steunpunt Mantelzorg Houten

Naast deze waardering besteedt Steunpunt Mantelzorg Houten ook zelf ieder jaar aandacht aan de Dag van de Mantelzorg. Vaak gebeurt dit door middel van een lunch of high tea en een interessante workshop. Maar er is ook al eens een verwenavond georganiseerd met verschillende creatieve workshops, een bierproeverij, lekkere hapjes en drankjes en de mogelijkheid voor een massage.

In ieder geval vinden wij het erg belangrijk dat mantelzorgers eens per jaar in het zonnetje worden gezet en dat er gezien wordt hoeveel mantelzorgers doen.

Jonge mantelzorgers

Ook voor jonge mantelzorgers wordt er aandacht besteed aan waardering. Voor basisschoolkinderen (groep 3 t/m 8) die opgroeien met een gezinslid met een ziekte of beperking (ook wel brusjes genoemd) wordt jaarlijks een activiteit georganiseerd. Zo konden kinderen al eens hun eigen act instuderen en laten zien tijdens het Kindercircus en is er een Films- en Sterrenfestival geweest. Voor oudere jongeren (10 t/m 23 jaar) worden er uitjes georganiseerd door het Jongerenwerk van ‘van Houten&co’. Bijvoorbeeld een dagje naar het pretpark, kanoën of taarten versieren. Deze uitjes zijn gratis dankzij subsidie vanuit de gemeente. Kijk voor meer informatie en aanmelden ook eens bij ‘Jonge mantelzorgers’ onder het kopje ‘Jongerenwerk’.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten die we organiseren rondom de Dag van de Mantelzorg of de uitjes voor jonge mantelzorgers? Registreer u bij Steunpunt Mantelzorg Houten en ontvang onze nieuwsbrief!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Houten via steunpuntmantelzorg@vanhoutenenco.nl of 030-70 01 500.

Dag van de mantelzorg