Jonge mantelzorgers

 

Heb jij een vader, moeder, broer of zus die chronisch ziek is of een beperking heeft? Bijvoorbeeld een broertje met adhd, een zus met een lichamelijke handicap, een vader met autisme, een moeder met psychische problemen? Veel jongeren zitten in deze situatie, zij zijn jonge mantelzorgers.

Als jij deze vragen veelal met ‘ja’ beantwoordt, kan het fijn zijn om af en toe wat hulp of steun te krijgen.

  • Maak je je weleens zorgen over je familielid en voel je je daardoor wel eens somber?
  • Moet je je vaak aanpassen binnen je gezin, omdat je familielid psychische problemen heeft?
  • Moet je weleens zorgen voor je familielid?
  • Help je soms meer mee in huis (met bijvoorbeeld de boodschappen) dan je leeftijdsgenoten?
  • Heb jij daardoor minder tijd voor je vrienden, voor je hobby’s of voor je huiswerk?
  • Voel je je soms alleen, onzeker of boos?
  • Kun je je niet altijd goed concentreren?
  • Is het lastig hierover te vertellen in de klas of nodig je daardoor niet altijd vrienden thuis uit?
  • Of vind je het misschien helemaal niet zo moeilijk, maar zou je het wel fijn vinden om eens andere jongeren te ontmoeten die in een soortgelijke situatie zitten?

Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ is er ook voor jonge mantelzorgers en daarom organiseren wij speciaal voor jou leuke activiteiten, om even helemaal te ontspannen, samen met leeftijdsgenoten.

 

Om wat voor activiteiten gaat het?

We organiseren een aantal keer per jaar leuke activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn een avondje bowlen, een theaterworkshop, kanovaren, een uitstapje naar de dierentuin, een pretpark etc. Ideeën voor leuke activiteiten zijn altijd welkom!

Als jij een jonge mantelzorger bent, tussen 10 en 23 jaar oud en uit de gemeente Houten komt, kun je je inschrijven voor deze activiteitengroep. Dankzij hulp van gemeente en andere partijen kunnen we deze activiteiten soms helemaal gratis aanbieden. Het komt echter weleens voor dat we een kleine bijdrage moeten vragen.

 

Aanmelden en contactinformatie

Wil jij graag mee met onze uitstapjes voor jonge mantelzorgers? Stuur dan een mailtje naar jongerenwerk@vanhoutenenco.nl. Hier kun je ook naartoe mailen als je eens een afspraak wilt maken met een jongerenwerker.

mantelzorg