In 2023 organiseren Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ en Belangenvereniging Sien een aantal bijeenkomsten over thema’s rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping van 19.30 tot 21.30 uur.

Doelgroep
Er komt veel op je af als je kind met een beperking meerderjarig wordt. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien en Steunpunt Mantelzorg helpen je graag op weg en organiseren daarom voor belangstellende ouders en verwanten themabijeenkomsten. Waar kun je terecht en wat heb je nodig.

Thema’s
Op 7 februari organiseert Belangenvereniging Sien samen met Steunpunt Mantelzorg Houten een bijeenkomst voor ouders over ‘Je kind wordt 18, wat moet je allemaal regelen?’. De bijeenkomst is bedoeld voor inwoners van Houten. Woon je in de buurt en wil je er toch graag bij zijn, meld je gerust aan. Als er nog plek is, ben je van harte welkom.

Als je kind 18 wordt, is hij of zij voor de wet meerderjarig. Ook als je kind een verstandelijke beperking heeft. Je kind mag voor het eerst stemmen, moet een DigiD aanvragen en heeft een zorgverzekering nodig. Je gaat nadenken over Wonen en Werken. Maar waar krijg je nog meer mee te maken als je kind 18 jaar wordt? En wat als je kind niet zelf over alles kan beslissen? Eén ding is zeker; het is veel regelwerk. Op 7 februari geven we een overzicht van de zaken die je zoal moet regelen.  Er is natuurlijk ook ruimte voor jullie persoonlijke vragen.

Op andere avonden komen specifieke thema’s aan bod, zoals: wonen, werk- en dagbesteding, erfrecht, beschermingsmaatregelen en seksualiteit.

Aanmelden 
Wil je één of meerdere interessante avonden bijwonen? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar jolanda@sien.nl

Meerdere bijeenkomsten 
De andere bijeenkomsten, die in 2023 georganiseerd worden door Steunpunt Mantelzorg Houten en Belangenvereniging Sien staan gepland op:

18 april   Wonen

13 juni    Seksualiteit

19 sept   Werk en dagbesteding

14 nov    Erfrecht en beschermingsmaatregelen

Mocht je zelf nog tegen andere thema’s aanlopen, laat het ons weten. We denken heel graag met jullie mee!