Steuntje in de rug

Iedereen heeft in zijn leven wel eens ondersteuning nodig, om daarna zelfstandig weer verder te kunnen. Of je nu als statushouder je weg nog moet vinden in Houten, je mantelzorger bent of wanneer je als oudere problemen ervaart op het gebied van wonen, zorg en welzijn, iedereen kan bij ons terecht. Voor een gesprek met de Consulent Welzijn, voor informatie over mantelzorg, bij een praktische hulp bij een klus in huis, het bezorgen van een maaltijd; samen wordt gekeken naar mogelijke oplossingen en welke ondersteuning er nodig is.

Statushouders krijgen direct ondersteuning wanneer ze in Houten komen wonen. Wij ondersteunen hen bij het vinden van de weg in Houten, het leren van de Nederlandse taal én bij de eerste stappen richting (vrijwilligers)werk.

Automaatje

Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor veel thuisblijven? Maak dan gebruik van ANWB AutoMaatje Houten.

Meer lezen

Consulent Welzijn

Steuntje in de rug

Iedereen vanaf 55 jaar, maar ook jongere mantelzorgers, familie en buren, met vragen of problemen op het gebied van wonen, zorg en welzijn kunnen een beroep doen op de Consulent Welzijn. Deze biedt informatie, advies, begeleiding en ondersteuning.

Meer lezen

Vluchtelingenwerk

statushouders in Houten

Wanneer je in Houten komt wonen wordt je ondersteund bij allerlei praktische zaken, het leren van de taal en het opbouwen van een zelfstandig bestaan, ook richting (vrijwilligers)werk.

Meer lezen

Huisbezoeken

Bezoekdienst

De bezoekdienst is er voor iedereen vanaf 55 jaar met een chronische ziekte (ook dementie). Een vrijwilliger komt dan aan huis voor bijvoorbeeld een praatje met een kopje koffie, een spelletje of een wandeling. Mantelzorgers worden zo even ontlast van hun dagelijkse zorg.

Meer lezen

Hulp- en klussendienst

Klussendienst

Hulp bij kleine klussen in en om huis.

Meer lezen

Motto

Zou u het fijn vinden om eens met iemand te praten over wat u echt bezig houdt? Neem dan contact op met MOTTO.

Meer lezen

Activiteiten


Wist je dat wij meer dan 349 activiteiten hebben en dat je vandaag al mee kan doen? Trek de stoute schoenen aan en kom gewoon een keer langs!

Huiskamer Houten Zuid Vrijdag

Ontmoeting

Elke week op Vrijdag

Tijd:

Prijs:

09:00 tot 12:00

€ 5,00

Schaken in het Huis van Houten

Ontmoeting, Divers

Wekelijks op Woensdag

Tijd:

Prijs:

10:00 tot 12:00

€ 0,00

Handwerken met Annechien

Creatief

Elke week op Donderdag

Tijd:

Prijs:

09:30 tot 11:30

€ 2,50

Klaverjassen in Schalkwijk

Ontmoeting, Divers

Wekelijks op Dinsdag

Tijd:

Prijs:

13:30 tot 15:30

€ 5,00