Cape&Care-café 

Voor mensen die zorgdragen voor naasten met een psychische aandoening

 

‘Hoe zou ik vandaag mijn depressieve partner aantreffen als ik thuiskom?’, ‘Vijf gemiste oproepen van mijn zus met borderline. Wat zou er aan de hand zijn?’, ‘Help, een wachtlijst van drie maanden voor mijn zoon die lijdt aan psychoses, hoe gaan we die tijd overbruggen?’.
Dit zijn gedachten, die je kunt hebben als je zorgt voor een naaste die een psychische aandoening heeft. Speciaal voor deze mantelzorgers organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten het Cape&Care-café. Een plek waar je lotgenoten ontmoet, tips krijgt, informatie wordt gedeeld en waar je gewoon even kunt ‘zijn’.

 

Wat is het Cape&Care-café?

De naam Cape&Care is letterlijk vertaald vanuit het Engels: ‘mantelzorg’. Het Cape&Care-café vindt een jaar lang, elke zes weken op woensdag plaats en is specifiek voor mensen die zorgen voor een naaste met een psychische aandoening. Tijdens de avonden zullen er interessante sprekers en ervaringsdeskundigen aanwezig zijn om je te informeren en tips te geven. Elke avond heeft een ander thema. Deze thema’s staan nog niet vast en je mag als deelnemer meedenken over de invulling.

 

Waar is het?

Het Cape&Care-café (afgekort C&C-café) vindt plaats in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 in Houten. Je kunt vanaf 19.30 uur binnenlopen, om 19.45 uur starten we de avond. De volgende bijeenkomst is op woensdagavond 8 maart 2023.

Je kunt je hier aanmelden:

 

Cape&Care-café 8 maart 2023

Wat fijn dat je naar het Cape&Care-café op 8 maart a.s. komt. Je kunt je hier aanmelden.