Cape&Care-café 

Voor mensen die zorgdragen voor naasten met een psychische aandoening

 

‘Hoe zou ik vandaag mijn depressieve partner aantreffen als ik thuiskom?’, ‘Vijf gemiste oproepen van mijn zus met borderline. Wat zou er aan de hand zijn?’, ‘Help, een wachtlijst van drie maanden voor mijn zoon die lijdt aan psychoses, hoe gaan we die tijd overbruggen?’.
Dit zijn gedachten, die je kunt hebben als je zorgt voor een naaste die een psychische aandoening heeft. Speciaal voor deze mantelzorgers organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten het Cape&Care-café. Een plek waar je lotgenoten ontmoet, tips krijgt, informatie wordt gedeeld en waar je gewoon even kunt ‘zijn’.

 

Wat is het Cape&Care-café?

De naam Cape&Care is letterlijk vertaald vanuit het Engels: ‘mantelzorg’. Het Cape&Care-café vindt een jaar lang, elke zes weken op woensdag plaats en is specifiek voor mensen die zorgen voor een naaste met een psychische aandoening. Tijdens de avonden zullen er interessante sprekers en ervaringsdeskundigen aanwezig zijn om je te informeren en tips te geven. Elke avond heeft een ander thema. Deze thema’s staan nog niet vast en je mag als deelnemer meedenken over de invulling.

 

Waar is het?

Het Cape&Care-café (afgekort C&C-café) vindt plaats in Huis van Houten, Onderdoor 160 (boven de bibliotheek). Je kunt vanaf 19.30 uur binnenlopen, om 19.45 uur starten we de avond. De volgende bijeenkomst is op woensdagavond 14 december  2022.

 

Op 14 december a.s. zijn Carla Schutte en Hans van de Wurff onze gastsprekers. Beiden zijn werkzaam bij Lister in Houten. Carla is sociaal psychiatrisch verpleegkundige en Hans is familiecoach. Ze hebben veel ervaring en kennis in hoe om te gaan met een naaste met een psychische kwetsbaarheid. Aan de hand van vragen die jij hen zelf kan stellen, delen ze vanuit hun (eigen) ervaring en expertise en geven ze je tips en advies over hoe je als mantelzorger voorkomt, dat je aan jezelf voorbijgaat in de zorg voor je naaste.

 

Lister biedt gespecialiseerde herstelondersteunende begeleiding aan volwassenen met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Zie www.lister.nl voor meer informatie over deze organisatie.

 

Je kunt je hier aanmelden:

 

Cape&Care-café 14 december 2022

Wat leuk dat je naar het Cape&Care-café op 14 december a.s. komt! Je kunt je hier aanmelden.