DOCENT

Ben Hermans

LOCATIE

Zie hiernaast in de omschrijving

DATA

19 okt 2024

TIJD

10:00 tot 12:00

Workshop: de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Op 19 oktober verzorgt gids en deskundige Ben Hermans een presentatie met aansluitende rondleiding over een prachtig onderdeel van het Werelderfgoed Hollandse Waterlinies: de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Deze verdedigingslinie van maar liefst 85 kilometer lang en drie tot vijf kilometer breed loopt van de voormalige Zuiderzee bij Muiden tot aan de Biesbosch, en was in gebruik tussen 1815 en 1940.
Nederland is beroemd om zijn eeuwenlange strijd tegen het water. Dat water ook een bondgenoot was, is minder bekend. In tijden van oorlog liet men opzettelijk land onder water lopen om de vijand tegen te houden.
Met 45 forten, zes vestingen, twee kastelen en talloze kazematten, schuilplaatsen, sluizen en waterwerken maakte de Nieuwe Hollandse Waterlinie Nederland tot een onneembare vesting.

De workshop vindt plaats op één van die 45 forten, namelijk Fort bij Vechten, waar u nog de oorspronkelijke militaire sfeer kunt ervaren. Na afloop kunt u eventueel op eigen gelegenheid en op eigen kosten een bezoek brengen aan het Waterliniemuseum, gevestigd op het terrein van het fort.

Mocht de groene knop 'Aanmelden' niet meer zichtbaar zijn, dan is de maximale groepsgrootte bereikt en kunt u zich niet meer inschrijven voor deze workshop.

 




PRIJS (TOTAAL)

€ 9,50

Heeft u een u-pas? Informeer naar de korting.