Wijziging corona-maatregelen per 6 november 2021Dinsdagavond 2 november jl. zijn er nieuwe corona-maatregelen afgekondigd, die op zaterdag 6 november ingaan. Deze maatregelen hebben gevolgen voor onze dienstverlening. Graag vertellen wij je hoe ‘van Houten&co’ hiermee omgaat.

Als welzijnsorganisatie vinden wij het belangrijk om op een veilige manier onze activiteiten door te kunnen laten gaan en onze locaties open te houden. Daarvoor volgen wij de adviezen op die door de Rijksoverheid aangegeven worden.

Welke regels gelden op onze locaties?

Wij houden ons aan de basisregels!
Omdat de basisregels een belangrijk onderdeel zijn van het voorkomen van besmettingen met het corona-virus, voeren wij deze op onze locaties uit. De basisregels zijn:

– Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
– Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
– 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
– Schud geen handen.
– Was vaak en goed je handen.
– Hoest en nies in je elleboog.
– Wij zorgen voor voldoende frisse lucht en ventilatie in onze binnenruimtes

Mondkapjes verplicht

Op onze locaties draagt iedereen een mondkapje in de gangen. Zodra je op een zitplek bent, mag het mondkapje af.

Coronatoegangsbewijs

‘van Houten&co’ organiseert diverse sport- cultuur- en kunstactiviteiten en kookbijeenkomsten. Voor deze activiteiten en bijeenkomsten is geen coronatoegangsbewijs nodig. De reden hiervoor is dat ‘van Houten&co’ valt onder “reguliere exploitatie van buurt- en dorpshuizen”. Hier hoeft niet met een coronatoegangsbewijs gewerkt te worden. Wel houden we de 1,5 meter en de overige basisregels aan!

Het kan zijn dat externe huurders van ruimtes op onze locaties wel met een coronatoegangsbewijs gaan/moeten werken. Op de smartphone is gemakkelijk de gratis app Scanner voor CoronaCheck te downloaden.

Bezetting in ruimtes

Het maximale aantal personen in onze ruimtes wordt weer aangepast zodat er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden kan worden. Heb je hierover vragen, neem dan contact op met de afdeling Verhuur via verhuur@vanhoutenenco.nl.

Activiteiten

Het kan zijn dat sommige activiteiten niet (meer) door kunnen gaan. Hierover zullen wij de deelnemers op tijd informeren.

Maatregelen zullen in de toekomst weer veranderen. Wij houden je daar natuurlijk van op de hoogte.