Activiteiten Jong in Houten

Vakantie activiteiten van het Jongerenwerk

Tijdens de vakanties organiseert het jongerenwerk verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn speciaal voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten. Hieronder vindt je een overzicht van de activiteiten die we in de zomervakantie organiseren. Klik op de activiteit voor meer informatie.

 

Dinsdag 21 juli – Kanouitstapje

Donderdag 23 juli – Dungeons & Dragons avond

Dinsdag 28 juli – Rolstoelbasketbal

Donderdag 30 juli  – Outdoor Cluedo

Dinsdag 4 augustus – Footgolf

Donderdag 6 augustus  – Vlotten bouwen

Woensdag 12 augustus – SUP Safari

Dinsdag 18 augustus – SUP Safari

Donderdag 20 augustus – Vlotten bouwen

Donderdag 20 augustus – Dungeons & Dragons avond

Donderdag 27 augustus – Outdoor Cluedo

Wekelijkse activiteiten

Sport in de wijk

 • Dinsdag – De Plantage, Park Schoneveld
 • Woensdag – De Velduil, Eggeveld
 • Donderdag – De Wereldwijs, Imkerspark
 • Vrijdag – De Spin, Staatsspoor

Altijd van 15.00-17.00 uur, gratis deelname

 

Jongerencentrum Enter

 • Woensdag 13.00-17.00 uur
  Inloop 18-
  Muziek, spelletjes, tafelvoetbal, gamen, schuilen voor de regen
 • Woensdag 18.00-20.00 uur
  Willem’s Zomer BBQ
  Neem je eigen eten mee, wij hebben BBQ, sausjes en drankjes!
 • Donderdag 19.00-20.30 uur
  Tekenclub voor middelbare scholieren
  (alleen op inschrijving, jonginhouten@vanhoutenenco.nl)
 • Vrijdag 20.00-0.00 uur
  Caféavond
  Bar, muziek, pooltafel, tafelvoetbal. Schuif maar aan! Vanaf 15 jaar

 

Bandruimte
Donderdag 18.30-20.30 en vrijdag 19.30-23.30 uur
Reserveer de bandruimte in Enter; drum mic’s en versterkers aanwezig!
Reserveren via jonginhouten@vanhoutenenco.nl

 

Multimedia
Donderdag 18.30-20.30 en vrijdag 19.30-23.30
Vijf pc’s vol met games, inloggen op steam kan!

 

Wil je meer weten of je aanmelden voor een activiteit? Mail dan naar jonginhouten@vanhoutenenco.nl of kijk op de Facebook van Jong in Houten.

Bevestiging activiteiten Jong in Houten

Bevestiging aanmelding 

Bedankt voor je aanmelding.

We zien je graag maximaal 10 minuten voordat de activiteit begint.

Omdat er zonder reservering geen plek is horen we het graag als je toch niet kan komen. Er kan dan iemand anders meedoen.

Wanneer je je wilt afmelden of als je nog vragen hebt kan je mailen naar jonginhouten@vanhoutenenco.nl.

 

jonginhouten

Vakantie activiteiten van het Jongerenwerk

Tijdens de vakanties organiseert het jongerenwerk verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn speciaal voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten. Binnenkort vind je hier een overzicht van alle activiteiten!

 

Wil je meer weten of je aanmelden voor een activiteit? Mail dan naar jonginhouten@vanhoutenenco.nl of kijk op de Facebook van Jong in Houten.

Tienerwerk 10-14 jaar

Tienerwerk 10 tot 14 jaar

Het tienerwerk van ‘van Houten&co’ betrekt tieners  in de wijk door activiteiten te organiseren in de wijken voor tieners in de leeftijd van 10-14 jaar. In elke wijk vinden de gehele week activiteiten plaats voor tieners.

Naast de activiteiten die in de wijk plaats vinden, zijn er door het jaar heen ook veel gezamenlijke activiteiten. Zo zijn er tijdens de schoolvakanties altijd genoeg leuke dingen te doen, ook al ga je niet op vakantie!

Daarnaast zijn wij er van overtuigd dat tieners zelf het best weten wat ze leuk vinden! Heb jij een leuk idee voor een activiteit zoals  bijvoorbeeld een kookworkshop, een voetbaltoernooi, een tienerdisco of wat dan ook? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Samen met de tienerwerker ga je jouw activiteit organiseren en tot een succes maken! Uiteraard kost het organiseren van een activiteit jou zelf niets.

De tienerwerkers zijn er voor alle tieners uit Houten, daarom kan je altijd bij alle tienerwerkers terecht voor je vragen. Om het organiseren van de activiteiten wat makkelijker te maken, hebben wij Houten in vier wijken verdeeld. Natuurlijk mag je ook naar activiteiten gaan buiten je eigen wijk. Bijvoorbeeld: woon je in de Weides, dan kom je uit Houten Noordoost. Je bent dan ook meer dan welkom om naar een activiteit in Houten Zuid te gaan.

 • Houten Noordoost
  In Houten Noordoost is Maurice Thijssen de tienerwerker.
  Je kan Maurice bereiken via e-mail of bel naar 030-7001572.
  Heb je zelf ideeën voor activietien, neem dan contact op met Maurice.

 

 • Houten Noordwest
  Arnoud Knopper is in Houten Noordwest de tienerwerker.
  Heb je zelf ideeën voor activiteiten neem dan contact op met Arnoud via e-mail of bel naar 030-7001500.

 

 • Houten Zuid
  In Houten Zuid is Martine Broekema de tienerwerker.
  Je kunt Martine mailen. Maar je kunt haar ook bellen of appen op 06-52785383.

 

Ook ouders en/of verzorgers, leerkrachten of buurtbewoners die graag iets willen organiseren voor tieners of vragen hebben met betrekking tot tieners kunnen contact opnemen met de tienerwerkers!

Ambulant Jongerenwerk

Ambulant jongerenwerk

 

Het ambulant jongerenwerk van ′van Houten&co′ legt contact met jongeren die in hun vrije tijd graag met vrienden in Houten op straat ‘hangen’.
In sommige gevallen wordt de aanwezigheid van jongeren op straat door andere bewoners ervaren als overlast. Het jongerenwerk brengt in deze gevallen jongeren en buurtbewoners graag samen en we proberen dan gezamenlijk te zoeken naar een zo goed mogelijke oplossing voor zowel de jongeren als de bewoners.

Bij ′van Houten&co′ is een ambulant jongerenwerkers in dienst, die op straat contact legt met jongeren. Doel van het ambulant jongerenwerk is de jongeren in hun vertrouwde omgeving aan te spreken, hen uit te dagen gebruik te maken van hun talent door samen met de jongerenwerkers van ′van Houten&co′ vette activiteiten te organiseren waarin hun talent zichtbaar wordt. De ambulant jongerenwerker is de verbindende schakel tussen de straat en de activiteiten van het tiener- en jongerenwerk.

Daarnaast wordt er twee keer per jaar ( data) en de workshop ‘Pfff…jongeren’ aangeboden’. Deze workshop is bedoeld voor buurtbewoners die graag wat handvatten willen hebben om met jongeren in de openbare ruimte in contact te komen en te blijven. Klik hier voor meer info.

Ervaar je overlast van jongeren in de buurt, kan kun je via de website van de Gemeente Houten een melding maken.

De ambulant jongerenwerker is Maurice Thijssen. Hij  is te bereiken via 030-7001500 of via e-mail: m.thijssen@vanhoutenenco.nl.

 

Jongerenwerk 15-23 jaar

Jongerenwerk van 15 tot 23 jaar

 

Jongerenwerk in Enter

Het stedelijk jongerenwerk is er voor jongeren in de leeftijd van 15-23 jaar. Wij geloven dat elke jongere talent heeft! Bij ons ben je dan ook op DE plek om jouw talenten te ontwikkelen. Misschien maak jij wel muziek en wil je graag oefenen in onze bandruimte. Of jij bent goed met computers en je wilt een workshop websites bouwen aan andere jongeren geven. Of misschien schuilt er in jou een waar dj-talent en vind je het leuk om dit te gaan leren in het jongerencentrum. Bij ons kan bijna alles! Dus aarzel niet en deel jouw geweldige ideeën met onze jongerenwerkers en wij zullen er alles aan doen om dit samen met jou werkelijkheid te maken!

De twee stedelijk jongerenwerkers zijn Arnoud Knopper en Daphne van Dijk. Ze zijn vaak bij jongerencentrum Enter te vinden en je kunt ze ook bereiken via 030-7001530 of via mail naar a.knopper@vanhoutenenco.nl en d.vandijk@vanhoutenenco.nl.

Jongerencentrum Enter is de thuisbasis van het jongerenwerk van ‘van Houten&co’. Binnen Enter zijn er drie zalen, waarvan een met een podium. Ook is er een oefenruimte voor bands (met opname-apparatuur) en een multimedia ruimte.

 

Vrijwilligerswerk in Enter door jongeren zelf

Jongerencentrum Enter draait grotendeels op vrijwilligers. De barman, de garderobemedewerker, de toezichthouder, zelfs de geluidsman is een vrijwilliger! Het leuke van vrijwilligerswerk in het jongerencentrum is dat je veel contact hebt met leeftijdsgenoten, je leert samen te werken, je wordt beloond met o.a. een jaarlijks vrijwilligersweekend en het staat ook nog eens goed op je CV als je vrijwilligerswerk doet. Ook kun je in Enter terecht voor het uitvoeren van je maatschappelijke stage.

Jongerencentrum Enter

Jongerencentrum Enter

 

Jongerencentrum Enter is de thuisbasis van het jongerenwerk van ‘van Houten&co’. Binnen Enter zijn er drie zalen, waarvan een met een podium. Ook is er een oefenruimte voor bands (met opname-apparatuur) en een multimedia ruimte.

Bijna alle activiteiten die in Jongerencentrum Enter plaatsvinden zijn georganiseerd door jongeren zelf.

Een wekelijkse activiteit is de caféavond op vrijdagavond. Jongeren vanaf 15 jaar zijn welkom om langs te komen voor een drankje, gezelligheid, een potje poolen, darten of wat dan ook! De caféavond begint om 20.00 uur.

Op woensdagavond eten we altijd gezellig samen . Je kunt mee eten door je even aan te melden via onze Facebook of via de mail, graag vóór 15.00 uur op de dag zelf. Het kost 1 euro. We eten om 18.00 uur!

De openingstijden van Enter zijn:

 • Woensdag 12.30-22.00 uur
 • Donderdag 15.00-22.00 uur
 • Vrijdag 15.00-00.00 uur

Op deze tijden ben je van harte welkom in Jongerencentrum Enter! Als je gebruik wilt maken van de bandruimte, kun je deze reserveren via jonginhouten@vanhoutenenco.nl. Daarnaast hebben we een pooltafel, dartbord en voetbaltafel en genoeg ruimte om te chillen met je vrienden!

Voor ouders

Informatie (ook voor ouders)

Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ is er voor alle jongeren van 10 tot 23 jaar. We bieden jongeren een plek om zich te ontwikkelen, om elkaar te ontmoeten en om hen weer op weg te helpen als het even niet zo goed gaat. Dat doen we op verschillende manieren en op verschillende plekken.

 

In Jongerencentrum Enter

Het enige pand in Houten wat er echt alleen voor jongeren is, met verschillende ruimtes en faciliteiten waar jongeren gebruik van kunnen maken.

• Een bandruimte met versterkers, drumstel, gitaar, elektrische piano en microfoons waar jongeren ongestoord en gratis muziek kunnen maken.

• Een multimediaruimte met snelle computers, waar ze kunnen gamen, huiswerk maken, muziek mixen of flyers ontwerpen.

• Een kleine ruimte waar een DJ Set staat, zodat jongeren ongestoord plaatjes kunnen draaien.

• Natuurlijk is er in Enter ook een café, met pooltafel en tafelvoetbal waar nieuwe initiatieven ontstaan en jongeren kunnen relaxen.

• Tot slot ook nog een podiumzaal, waar feesten en concerten plaats vinden, maar die ook zeer geschikt is voor de actievere jongere die wil (break)dancen of andere binnensporten wil beoefenen.

Tijdens openingstijden (woensdag 12.30-22.00, donderdag 15.00-23.00, vrijdag 15.00-0.00) zijn er bijna altijd jongerenwerkers aanwezig om de jongeren te leren kennen, nieuwe ideeën op te halen of gewoon voor een praatje.

 

In de wijken

De tienerwerkers zijn actief in de wijk, waar met name de jongere tieners (10-12 jaar) nog veel te vinden zijn. In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld zijn er wekelijks inloopactiviteiten voor tieners. In Houten Noord zijn er twee sportinstuiven en werken de tienerwerkers ook veel buiten, op de trapveldjes, voetbalkooien en plekken waar tieners samen komen.

 

Op straat

Het ambulant jongerenwerk is voornamelijk op straat te vinden, daar waar jongeren elkaar ontmoeten. Het ambulant jongerenwerk is ‘te gast’ bij groepen jongeren en legt op die manier contact om te achterhalen waar de wensen, behoeften en talenten van de jongeren liggen. Naast contact met de jongeren onderhoudt de ambulant werker ook contact met de buurt, om zo wanneer dat nodig is jongeren en buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen.

 

Als het even niet zo goed gaat

Omdat we veel jongeren al kennen als er nog niets aan de hand is, kunnen we snel en gemakkelijk die ondersteuning bieden die nodig is als het even wat minder gaat. We zijn daar waar de jongeren zijn en dus makkelijk te vinden. En wanneer wij een jongere niet kunnen helpen weten we wie dat wel kan.
Als we een jongere beter leren kennen willen we graag ook zijn ouders eens ontmoeten. Dat is wel zo prettig, want zo weten ouders waar hun kind vaak komt en kennen ouders en jongerenwerk elkaar al. Als er dan eens iets opvalt, positief of negatief, dan is het contact met ouders gemakkelijk gelegd. We komen regelmatig op de scholen en hebben daardoor goed contact met de juffen en meester op het primair onderwijs en de docenten en mentoren op het voortgezet onderwijs. Als er signalen zijn dat een jongere niet zo lekker in zijn vel zit kan de jongerenwerker de jongere opzoeken of tijdens een activiteit even apart nemen. De jongerenwerker bespreekt altijd eerst wat opvalt met de jongere zelf.
De jongerenwerker legt vervolgens contact met de ouders om te bespreken wat er opvalt. Afhankelijk van wat er speelt worden ook anderen die de jongere kennen betrokken, zoals een docent of mentor, een vriend of vriendin, een maatschappelijk werker of iemand anders die kan meedenken. Omdat het jongerenwerk onderdeel uitmaakt van het Centrum voor Jeugd en Gezin is er veel kennis dichtbij en kan er altijd snel worden ingespeeld op de situatie.

 

Verwijsindex

Om veel uitzoekwerk en daarmee tijd te besparen, kan het jongerenwerk een jongere in de verwijsindex zetten. Dat doen we natuurlijk pas nadat we dat te kennen hebben gegeven aan de jongere en aan de ouders van jongeren van 15 jaar en jonger. Professionals kunnen in de verwijsindex de persoonsgegevens van een jongere noteren wanneer er zorgen om de jongere bestaan. Als een jongere door meerdere professionals wordt genoteerd dan krijgen zij daarvan bericht. Samen met de jongere, de ouders en de andere betrokkenen kan dan worden bekeken wie wat kan doen om de jongere weer op weg te helpen.

 

Veilig op straat

Een fijne buurt begint bij een veilig gevoel. Heeft u vragen of een melding met betrekking tot jongeren en veiligheid op straat? Neem dan contact met ons op.

 

Contact

Het jongerenwerk nodigt ouders van harte uit contact met ons op te nemen wanneer er vragen zijn. In het algemeen over het jongerenwerk, specifiek over een bepaalde situatie of over de eigen zoon of dochter.

Het jongerenwerk is bereikbaar op verschillende manieren:
E-mail: jonginhouten@vanhoutenenco.nl
Tel: 030-7001 530

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers

 

Heb jij een vader, moeder, broer of zus die chronisch ziek is of gehandicapt? Bijvoorbeeld een broertje met adhd, een zus met een lichamelijke handicap, een vader met autisme, een moeder met psychische problemen? Veel jongeren zitten in deze situatie, zij zijn jonge mantelzorgers.

Als jij deze vragen veelal met ‘ja’ beantwoord, kan het fijn zijn om af en toe wat hulp of steun te krijgen.

 • Maak je je weleens zorgen over je familielid en voel je je daardoor wel eens somber?
 • Moet je je vaak aanpassen binnen je gezin, omdat je familielid psychische problemen heeft?
 • Moet je weleens zorgen voor je familielid?
 • Help je soms meer mee in huis (met bijvoorbeeld de boodschappen) dan je leeftijdsgenoten?
 • Heb jij daardoor minder tijd voor je vrienden, voor je hobby’s of voor je huiswerk?
 • Voel je je soms alleen, onzeker of boos?
 • Kun je je niet altijd goed concentreren?
 • Is het lastig hierover te vertellen in de klas of nodig je daardoor niet altijd vrienden thuis uit?
 • Of vind je het misschien helemaal niet zo moeilijk, maar zou je het wel fijn vinden om eens andere jongeren te ontmoeten die in een soortgelijke situatie zitten?

Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ is er ook voor jonge mantelzorgers en daarom organiseren wij speciaal voor jou leuke activiteiten, om even helemaal te ontspannen, samen met leeftijdsgenoten.

 

Om wat voor activiteiten gaat het?

We organiseren een aantal keer per jaar leuke activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn een avondje bowlen, een  theaterworkshop, kanovaren, een uitstapje naar de dierentuin, een pretpark etc. En ideeën voor leuke activiteiten zijn altijd welkom!

Als jij een jonge mantelzorger bent, tussen 10 en 23 jaar oud en uit de gemeente Houten komt, kun je je inschrijven voor deze activiteitengroep. Dankzij hulp van gemeente en andere partijen kunnen we deze activiteiten soms helemaal gratis aanbieden. Het komt echter weleens voor dat we een kleine bijdrage moeten vragen.

 

Wat doet het jongerenwerk nog meer?

Natuurlijk ben je bij het jongerenwerk veel vaker welkom dan een paar keer per jaar. Jongerencentrum Enter is namelijk het hele jaar geopend voor Houtense jongeren vanaf 15 jaar. In jongerencentrum Enter kun je van alles doen, zo is er een muziekruimte, een multimediaruimte en een barruimte met pooltafel en voetbaltafel. In het jongerencentrum is er altijd een jongerenwerker waar je een praatje mee kunt maken. Je kunt bij hem/haar ook terecht als je ergens mee zit of hulp nodig hebt.
Als je jonger dan 15 jaar bent, kun je naar onze tieneractiviteiten gaan, bijvoorbeeld naar de tienerinloop in Schoneveld of de sportinstuif in Houten Noord-Oost. Bij deze tieneractiviteiten is ook altijd een jongerenwerker bij wie je terecht kunt.

Meer informatie over het jongerenwerk vind je op deze website of word vriend van onze Facebook-pagina ‘Jong In Houten’.

 

Aanmelden en contactinformatie

Wil jij graag mee met onze uitstapjes voor jonge mantelzorgers? Stuur dan een mailtje naar jonginhouten@vanhoutenenco.nl. Hier kun je ook naartoe mailen als je eens een afspraak wilt maken met een jongerenwerker. Je bent ook altijd welkom bij Jongerencentrum Enter. Het adres is Hefbrug 1 in Houten. Telefoonnummer: 030-7001530.