activiteiten jongerenwerk-aanmelden

Aanmelden Activiteiten Jong in Houten

 

Hier kan je jezelf aanmelden voor één van de jongerenwerk-activiteiten die de komende twee weken plaatsvinden. Je reservering wordt in ieder geval dinsdag tot en met vrijdag verwerkt. Pas na bevestiging is de reservering definitief.

Wil je meedoen aan een activiteit die later is dan in de komende 2 weken? Stuur dan een mail naar: jonginhouten@vanhoutenenco.nl

 
 • Activiteiten in Enter
 • Buitenactiviteiten

 • Qualitytime


 • Sportinstuif

Activiteiten Jong in Houten

Vakantie activiteiten van het Jongerenwerk

Tijdens de vakanties organiseert het jongerenwerk verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn speciaal voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten. Hieronder vindt je een overzicht van de activiteiten die we in de zomervakantie organiseren. Klik op de activiteit voor meer informatie.

 

Dinsdag 21 juli – Kanouitstapje

Donderdag 23 juli – Dungeons & Dragons avond

Dinsdag 28 juli – Rolstoelbasketbal

Donderdag 30 juli  – Outdoor Cluedo

Dinsdag 4 augustus – Footgolf

Donderdag 6 augustus  – Vlotten bouwen

Woensdag 12 augustus – SUP Safari

Dinsdag 18 augustus – SUP Safari

Donderdag 20 augustus – Vlotten bouwen

Donderdag 20 augustus – Dungeons & Dragons avond

Donderdag 27 augustus – Outdoor Cluedo

Wekelijkse activiteiten

Sport in de wijk

 • Dinsdag – De Plantage, Park Schoneveld
 • Woensdag – De Velduil, Eggeveld
 • Donderdag – De Wereldwijs, Imkerspark
 • Vrijdag – De Spin, Staatsspoor

Altijd van 15.00-17.00 uur, gratis deelname

 

Jongerencentrum Enter

 • Woensdag 13.00-17.00 uur
  Inloop 18-
  Muziek, spelletjes, tafelvoetbal, gamen, schuilen voor de regen
 • Woensdag 18.00-20.00 uur
  Willem’s Zomer BBQ
  Neem je eigen eten mee, wij hebben BBQ, sausjes en drankjes!
 • Donderdag 19.00-20.30 uur
  Tekenclub voor middelbare scholieren
  (alleen op inschrijving, jonginhouten@vanhoutenenco.nl)
 • Vrijdag 20.00-0.00 uur
  Caféavond
  Bar, muziek, pooltafel, tafelvoetbal. Schuif maar aan! Vanaf 15 jaar

 

Bandruimte
Donderdag 18.30-20.30 en vrijdag 19.30-23.30 uur
Reserveer de bandruimte in Enter; drum mic’s en versterkers aanwezig!
Reserveren via jonginhouten@vanhoutenenco.nl

 

Multimedia
Donderdag 18.30-20.30 en vrijdag 19.30-23.30
Vijf pc’s vol met games, inloggen op steam kan!

 

Wil je meer weten of je aanmelden voor een activiteit? Mail dan naar jonginhouten@vanhoutenenco.nl of kijk op de Facebook van Jong in Houten.

Bevestiging activiteiten Jong in Houten

Bevestiging aanmelding 

Bedankt voor je aanmelding.

We zien je graag maximaal 10 minuten voordat de activiteit begint.

Omdat er zonder reservering geen plek is horen we het graag als je toch niet kan komen. Er kan dan iemand anders meedoen.

Wanneer je je wilt afmelden of als je nog vragen hebt kan je mailen naar jonginhouten@vanhoutenenco.nl.

 

Vakantieactiviteiten

Vakantieactiviteiten van het Jongerenwerk

Tijdens de vakanties organiseert het jongerenwerk verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn speciaal voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten.

 

In de voorjaarsvakantie 2021 organiseert het Jongerenwerk diverse activiteiten:

 

 

Klik hier voor het volledige overzicht: Flyer Voorjaarsvakantie 2021.

 

Kom je ook? Vergeet je niet aan te melden! We dragen allemaal een mondkapje, jij ook!

 

We zijn wij ervan overtuigd, dat jongeren zelf het beste weten wat ze leuk vinden! Heb jij een leuk idee voor een activiteit, zoals bijvoorbeeld een sportactiviteit of een feestje in het jongerencentrum? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Samen met de jongerenwerker ga je jouw activiteit organiseren en tot een succes maken!

Wil je meer weten of je aanmelden voor een activiteit? Mail dan naar jongerenwerk@vanhoutenenco.nl of kijk op Facebook of Instagram. 

vakantieactiviteit

Jongerenwerk in de wijk

Jongerenwerk in de wijk

 

Sporten in de wijk

Elke week is het jongerenwerk aanwezig in de wijk met leuke sportactiviteiten.
Iedere dinsdag bij Voetbalkooi De Plantage (park Schoneveld), iedere woensdag bij de voetbalkooi bij basisschool de Velduil, iedere donderdag bij het skatepark en het voetbalveld bij Wereldwijs en op vrijdag bij voetbalveld De Spin (Spoor). Alle sportactiviteiten zijn van 15.00 tot 17.00 uur, deelname is gratis.


Jongerenwerk in de wijk

We zijn ervan overtuigd, dat jongeren zelf het beste weten wat ze leuk vinden! Heb jij een leuk idee voor een activiteit zoals bijvoorbeeld een sportactiviteit of een feestje in het jongerencentrum? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Samen met de jongerenwerker ga je jouw activiteit organiseren en tot een succes maken!


Tienerzolder wijkcentrum Schoneveld

In wijkcentrum Schoneveld is er een wekelijks activiteit speciaal voor tieners uit groep 7 en 8.


Jongerenwerk ambulant

Het jongerenwerk van ′van Houten&co′ legt contact met jongeren die zich in de openbare ruimte bevinden.

In sommige gevallen wordt de aanwezigheid van jongeren op straat door andere bewoners ervaren als overlast. Het jongerenwerk brengt in deze gevallen jongeren en buurtbewoners graag samen en we proberen dan gezamenlijk te zoeken naar een zo goed mogelijke oplossing.
Doel van het jongerenwerk op straat is de jongeren in hun vertrouwde omgeving aan te spreken, hen uit te dagen gebruik te maken van hun talent door samen met de jongerenwerkers van ′van Houten&co′ activiteiten te organiseren waarin hun talent zichtbaar wordt.

Ervaar je overlast van jongeren in de buurt, kan kun je via de website van de Gemeente Houten een melding maken.

Wil je contact met het jongerenwerk over dit onderwerp, stuur dan een mailtje naar: jongerenwerk@vanhoutenenco.nl.

Tijdens de vakanties organiseert het jongerenwerk verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn speciaal voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten. Voor meer informatie kijk bij het kopje vakantieactiviteiten.

Jongerenwerk in de wijk

Jongerenwerk op school

Jongerenwerk op school

 

De jongerenwerkers hebben met alle basis -en middelbare scholen in Houten contact om de jongeren te ontmoeten en ze te leren kennen. Dit doen zij door aanwezig te zijn in de pauzes, mee te gaan op het brugklaskamp van het Wellantcollege of geven thema gastlessen of sportlessen.

Voorbeelden van gastlessen die het jongerenwerk aanbiedt zijn:

1) Jonge Mantelzorglessen aan alle 3 de middelbare scholen in Houten
2) Themaproject rondom 4/5 mei
3) Verschillende projecten op de scholen

Wil je contact met het jongerenwerk over dit onderwerp, stuur dan een mailtje naar: jongerenwerk@vanhoutenenco.nl.

Jongerenwerk in Enter

Jongerenwerk in Enter

 

Jongerencentrum Enter is de thuisbasis van het jongerenwerk van ‘van Houten&co’. Binnen Enter zijn er drie zalen, waarvan een met een podium. Ook is er een oefenruimte voor bands (met opname-apparatuur) en een multimedia ruimte.

Bijna alle activiteiten die in Jongerencentrum Enter plaatsvinden worden georganiseerd door jongeren zelf.

Een wekelijkse activiteit is de caféavond op vrijdagavond. Jongeren vanaf 15 jaar zijn welkom om langs te komen voor een drankje, gezelligheid, een potje poolen, darten of wat dan ook! De caféavond begint om 20.00 uur.

Op woensdagavond eten we altijd gezellig samen . Je kunt mee-eten door je even aan te melden via Instagram of via de mail, jongerenwerk@vanhoutenenco.nl, graag vóór 15.00 uur op de dag zelf. Het kost 1 euro. We eten om 18.00 uur!

Op vrijdagmiddag is van 15.00 – 17.00 uur, speciaal voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar, het Tienercafé in Jongerencentrum Enter. Bij het Tienercafé kun je chillen, gamen, kletsen, iets bakken, spel spelen en zit je vol ideeën? Dan organiseren we samen jouw activiteit!

De openingstijden van Enter zijn:

 • Woensdag 15.00-22.00 uur
 • Donderdag 15.00-22.00 uur
 • Vrijdag 15.00-00.00 uur

Op deze tijden ben je van harte welkom in Jongerencentrum Enter!

Als je gebruik wilt maken van de bandruimte, kun je deze reserveren via jongerenwerk@vanhoutenenco.nl. Daarnaast hebben we een pooltafel, dartbord en voetbaltafel én genoeg ruimte om te chillen met je vrienden!

 

Join us

Maak vrienden bij Join us

 

Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Deze jongeren voelen zich dag-in-dag-uit alleen en weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden!

Join us helpt jongeren sociaal sterker te worden

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In Houten starten er twee groepen. Een voor jongeren van 12 tot 18 jaar en een voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar bij Jongerencentrum Enter. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn jongerenwerkers van ‘van Houten&co’ aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging, had ik bijna geen vrienden. Ik wilde wel meer vrienden, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke meiden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!

Join us Houten draait 2 groepen, een voor 12 – 18 jaar en 18 – 25 jaar. Je kunt je gratis aanmelden via de website www.join-us.nu. Hier vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join us Houten wordt uitgevoerd door ‘van Houten&co’. Join us is ook actief in steden als Rotterdam, Dordrecht, Gooise Meren, Huizen, Tilburg en Eindhoven.

Wil je meer informatie? Neem contact op met:
Jongerenwerk ‘van Houten&co’, Arnoud Knopper (06-51824502) of Daphne van Dijk (06-52785385).

join us

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers

 

Heb jij een vader, moeder, broer of zus die chronisch ziek is of een beperking heeft? Bijvoorbeeld een broertje met adhd, een zus met een lichamelijke handicap, een vader met autisme, een moeder met psychische problemen? Veel jongeren zitten in deze situatie, zij zijn jonge mantelzorgers.

Als jij deze vragen veelal met ‘ja’ beantwoordt, kan het fijn zijn om af en toe wat hulp of steun te krijgen.

 • Maak je je weleens zorgen over je familielid en voel je je daardoor wel eens somber?
 • Moet je je vaak aanpassen binnen je gezin, omdat je familielid psychische problemen heeft?
 • Moet je weleens zorgen voor je familielid?
 • Help je soms meer mee in huis (met bijvoorbeeld de boodschappen) dan je leeftijdsgenoten?
 • Heb jij daardoor minder tijd voor je vrienden, voor je hobby’s of voor je huiswerk?
 • Voel je je soms alleen, onzeker of boos?
 • Kun je je niet altijd goed concentreren?
 • Is het lastig hierover te vertellen in de klas of nodig je daardoor niet altijd vrienden thuis uit?
 • Of vind je het misschien helemaal niet zo moeilijk, maar zou je het wel fijn vinden om eens andere jongeren te ontmoeten die in een soortgelijke situatie zitten?

Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ is er ook voor jonge mantelzorgers en daarom organiseren wij speciaal voor jou leuke activiteiten, om even helemaal te ontspannen, samen met leeftijdsgenoten.

 

Om wat voor activiteiten gaat het?

We organiseren een aantal keer per jaar leuke activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn een avondje bowlen, een theaterworkshop, kanovaren, een uitstapje naar de dierentuin, een pretpark etc. Ideeën voor leuke activiteiten zijn altijd welkom!

Als jij een jonge mantelzorger bent, tussen 10 en 23 jaar oud en uit de gemeente Houten komt, kun je je inschrijven voor deze activiteitengroep. Dankzij hulp van gemeente en andere partijen kunnen we deze activiteiten soms helemaal gratis aanbieden. Het komt echter weleens voor dat we een kleine bijdrage moeten vragen.

 

Aanmelden en contactinformatie

Wil jij graag mee met onze uitstapjes voor jonge mantelzorgers? Stuur dan een mailtje naar jongerenwerk@vanhoutenenco.nl. Hier kun je ook naartoe mailen als je eens een afspraak wilt maken met een jongerenwerker.

mantelzorg