Activiteiten Vrijwilligers

Activiteiten voor Vrijwilligers van ‘van Houten&co’

 

Zonder vrijwilligers zou het werk van ‘van Houten&co’ niet mogelijk zijn.
Jullie doen ontzettend veel om de gemeente Houten nog mooier te maken.
Wij waarderen jouw inzet enorm. Een van de manieren waarop we dit willen uiten is door het organiseren van een aantal activiteiten waaruit je zelf een keuze kunt maken. Al deze activiteiten zijn gratis.Hieronder staan de activiteiten waaraan je in 2020 mee kunt doen.
Klik op de activiteit voor meer informatie en om je aan te melden.Je mag aan meerdere activiteiten meedoen.Wil je de activiteiten liever op papier? Bij de receptie in Huis van Houten kan je een programmaboekje afhalen.

 

 

Datum Activiteit
Woensdag 18 november
19.00 – 20.00 uur
Introductiebijeenkomst (nieuwe) vrijwilligers
Theater Aan de Slinger, de Slinger 40 Houten
Woensdag 18 november
20.00 – 22.00 uur
Filmavond
Theater Aan de Slinger, de Slinger 40 Houten
Maandag 14 december
19.30 – 21.00 uur
Workshop Kerststukje maken
Schoneveld, Zonnehout 36 Houten

 

Consulent Welzijn

Consulent Welzijn

 

Iedereen met vragen of problemen op het gebied van wonen, zorg en welzijn kan een beroep doen op de Consulent Welzijn. Het kan zijn dat u zelf hulp nodig heeft, maar het kan ook uw hulpgever, zoals mantelzorger, familie of buren, zijn die een vraag heeft. De Consulent Welzijn biedt informatie, advies, begeleiding en ondersteuning. Er wordt samen gekeken naar de mogelijkheden en welke ondersteuning er nodig is.

Ook via de huisarts of de medewerker van de EMC’s, kunt u in contact komen met de Consulent Welzijn.

De Consulent Welzijn kan bemiddelen, doorverwijzen en biedt indien wenselijk psychosociale hulp.  Ook begeleidt en ondersteunt de Consulent Welzijn u tot er een voor u passende oplossing is bereikt.

Het doel is dat u zo lang mogelijk plezierig zelfstandig kunt blijven functioneren.
Er zijn geen kosten aan de dienstverlening van de Consulent Welzijn verbonden.

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

 

Vragen?

Met vragen kunt u terecht bij de Consulent Welzijn. Naast de mogelijkheid telefonisch vragen te stellen, kunt u een afspraak maken voor een gesprek, dat ook bij u thuis kan plaatsvinden.

De Consulent Welzijn werkt afwisselend in verschillende locaties en is telefonisch bereikbaar via 030-7001500.

Vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk

 

Sinds 1 januari 2023 heeft Vluchtelingenwerk Nederland de maatschappelijke begeleiding van statushouders overgenomen van ‘van Houten&co’. Na tien jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de uitvoering van deze taak, heeft ‘van Houten&co’ de gemeente geadviseerd deze taak over te dragen aan Vluchtelingenwerk Nederland. Het werk is steeds complexer geworden. Met de uitgebreide expertise en mogelijkheden bij Vluchtelingenwerk Nederland is het beter voor de statushouders, dat zij deze taak uitvoert. Zowel de statushouders, vrijwilligers en medewerkers kunnen hier beter ondersteund en begeleid worden.

 

Voor meer informatie over vluchtelingenwerk in Houten kun je contact opnemen met Vluchtelingenwerk Nederland door een e-mail te sturen naar msaber@vluchtelingenwerk.nl.

Huisbezoeken

Huisbezoek

De Bezoekdienst

De bezoekdienst is er voor iedereen vanaf 55 jaar met een chronische ziekte (ook dementie). Een vrijwilliger komt dan aan huis voor bijvoorbeeld een praatje met een kopje koffie, een spelletje of  een wandeling. Mantelzorgers worden zo even ontlast van hun dagelijkse zorg.
De coördinator inventariseert vooraf de vraag en wensen van de te bezoeken persoon, kijkt naar haalbaarheid en beschikbare hulpmiddelen (bijvoorbeeld een rolstoel om naar buiten te kunnen) en zoekt een zo geschikt mogelijke vrijwilliger. Daarna volgt de kennismaking en worden afspraken gemaakt over activiteit, regelmaat en tijdstip.
De coördinator is aanspreekpunt voor zowel de vrijwilligers als de mensen die gebruik maken van de Bezoekdienst.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met de coördinator van de Bezoekdienst, Margot Mulder. Naast e-mail is Margot telefonisch bereikbaar via 030-7001500.

 

Hulp- en klussendienst

Hulp- en Klussendienst

 

55-plussers, mantelzorgers en mensen met een beperking kunnen een beroep doen op de Hulp- en Klussendienst.
Bij deze dienst kunt u terecht voor hulp bij kleine klussen in en om huis zoals bijvoorbeeld:

 • klein tuinonderhoud
 • tv kanalen programmeren
 • herstellen van een lekkende kraan
 • ophangen van lampen en/of schilderijen
 • het bevestigen van steunen in toilet en/of douche
 • etc.

U kunt de Hulp- en Klussendienst bereiken op maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur, via telefoonnummer 030-7001500.

Motto

MOTTO

 

MOTTO staat voor Mooie Ontmoetingen Thuisbezoek Ouderen. Het is een initiatief van ‘van Houten&co’ in samenwerking met het Centrum voor Levensvragen Lekstroom.

In MOTTO werken betrokken vrijwilligers en geestelijk verzorgers samen om ouderen thuis te bezoeken. Voor een gezellig praatje, een wandeling of voor een goed gesprek over wat u bezighoudt of wat voor u van waarde is. De opzet is dat mensen regelmatig bezoek krijgen van een vaste vrijwilliger. En mocht het wenselijk zijn dan is er ook professionele ondersteuning beschikbaar vanuit het Centrum voor Levensvragen Lekstroom. Bij MOTTO draait het om de mens met zijn of haar levensverhaal en alles wat daarbij hoort aan vragen, vreugde en verdriet.

 

Herkent u zich?

Herkent u bij uzelf of een naaste één of meer van het volgende?

 •  zin om met iemand te praten
 • verlangen naar uitwisseling & inspiratie
 • zingevingsvragen
 • het gevoel er alleen voor te staan
 • gevoelens van rouw, somberte of leegte

 

En heeft u behoefte aan …

 • gewoon een fijn gesprek
 • met een vrijwilliger die regelmatig langs komt?
 • of met een professional die u kan begeleiden bij levens- of zingevingsvragen?

….. dan is de kans groot dat MOTTO iets voor u kan betekenen.

 

Contact

Vindt u het fijn om in contact te komen met iemand waar u uw verhaal aan kwijt kunt, met wie u kunt praten over wat u bezig houdt? Herkent u zich in een of meerdere signalen hierboven en zou u eens willen horen of MOTTO wat voor u kan betekenen?

Neem dan contact op met Margot Mulders, coördinator MOTTO en als geestelijk verzorger aangesloten bij het Centrum voor Levensvragen Lekstroom via e-mail: m.mulders@vanhoutenenco.nl.

Bellen kan ook: 06-86808441