Mantelzorgers-registratie

Registratie Steunpunt Mantelzorg Houten

 

Met onderstaand formulier geeft u uw (juiste) gegevens door aan Steunpunt Mantelzorg Houten.
Naast uw contactgegevens hebben wij nog een aantal aanvullende vragen opgesteld.

Omdat wij u graag goed willen informeren over zaken die voor u van belang kunnen zijn, stellen wij het op prijs als u deze vragen wilt beantwoorden.

Vergeet niet uw registratiecode in te vullen. Deze code heeft u van ons ontvangen in de mail waarin ook de link naar deze pagina staat.

 

 

 • Gegevens mantelzorger: • (meerdere antwoorden zijn mogelijk)


 • Uitschrijven

Mantelzorgers-aanvullende gegevens

Registratie Steunpunt Mantelzorg Houten
– aanvullende gegevens Mantelzorger

 

Met het invullen van dit formulier bevestigt u dat de gegevens die bij ons bekend zijn kloppen.

Wij willen u graag goed informeren over zaken die voor u van belang kunnen zijn. Daarom vinden wij het fijn dat u onderstaande vragen beantwoord.

Vergeet niet uw registratiecode in te vullen. Deze code heeft u van ons ontvangen in de mail waarin ook de link naar deze pagina staat.

 

 • Aanvullende gegevens

 • (meerdere antwoorden zijn mogelijk)


 • Uitschrijven

 

Mantelzorgcafe

Programma Mantelzorgcafe 2020

 

Iedere laatste donderdag van de maand, van 19.30 tot 21.30 uur, vindt bij ‘van Houten&co’ in Huis van Houten, het Mantelzorgcafé plaats.  Deze avond is speciaal voor de meer dan elfduizend mensen in Houten die langdurig voor een partner, ouder, kind, familielid, kennis of één van de buren zorgen, en daarmee mantelzorger zijn.
De inloop start om 19.00 uur.

Voor dit jaar is er weer een mooi programma gemaakt met steeds een andere invulling.
Er zijn geen kosten verbonden aan Het Mantelzorgcafé  maar in verband met inkoop en materialen is het voor sommige activiteiten wel fijn als u zich aanmeldt.
In onderstaand overzicht ziet u wanneer er wel of niet gevraagd wordt u aan te melden.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Marinda Rodas van Steunpunt Mantelzorg Houten via m.rodas@vanhoutenenco.nl of 030-70 01 500.

 

Datum Activiteit

Aanmelden
26 maart Spelletjesavond met grote spelen
Voor deze spelletjesavond zorgen we voor wat extra leuke spellen. Dus lijkt het u leuk om weer eens ouderwets een bibberspiraal te doen of een extra grote vier op een rij te spelen? Kom dan naar de spelletjesavond!

Niet nodig
30 april Mozaïek avond
Een spiegel of liever theeglaasjes maken van mozaïek? Het kan allebei tijdens deze creatieve avond in mei.
Aanmelden kan tot 23 april.

Ja graag!
28 mei Wijnproeverij
Op verzoek van velen: de wijnproeverij! Vorig jaar was dit een enorm succes. Gewoon een gezellige avond met lekkere hapjes en goede wijn.
Aanmelden kan tot 21 mei.

Ja graag!
25 juni Op pad met de boswachter
Het is ons vorig jaar zo goed bevallen om lekker buiten te zijn in juni dat we dit weer zullen doen dit jaar. Wilt u lekker naar buiten en ondertussen meer informatie krijgen over het moois om u heen? Geef u dan op voor de boswandeling.
Aanmelden kan tot 18 juni.

Ja graag!
24 september Dansavond
De invulling van deze avond is nog niet helemaal duidelijk. Maar één ding staat vast: het gaat ontzettend leuk worden!
Aanmelden kan tot 17 september.

 Ja graag!
29 oktober Herfststukjes maken
Wordt u ook zo blij van een mooi herfststukje in de woonkamer? Kom er dan zelf eentje maken!
Aanmelden kan tot 22 oktober.

Ja graag!
26 november Filmavond
Traditiegetrouw sluiten het café  ook in 2020 af met een filmavond. Kom lekker genieten van een mooie film onder het genot van een bakje popcorn en een drankje. Aanmelden is niet nodig.
Niet nodig

 

Kidsevent-aanmelden

Aanmelden Pizzafeest voor jonge mantelzorgertjes

 

 • Persoonsgegevens

  Bij meer dan 3 personen graag even overleg met Marinda Rodas, 030-7001500
 • Toestemming beeldmateriaal • Ik geef toestemming onder deze voorwaarden:
   ­
  • Mijn toestemming geldt alleen voor de hieronder beschreven redenen. Voor nieuwe activiteiten vraagt ‘van Houten&co’ mij opnieuw om toestemming.
  • Als gegevens niet (meer) noodzakelijk zijn zal ‘van Houten&co’ deze verwijderen.
  • Ik kan ervoor kiezen om geen toestemming te gevenof om alleen voor bepaalde delen toestemming te geven.
  • Ik mag mijn toestemming op elk moment intrekken. ­
  • Deze toestemming is een jaar geldig.

Steunpunt Mantelzorg Houten

Steunpunt Mantelzorg Houten

 

Steunpunt Mantelzorg Houten is een centraal aanspreekpunt voor iedereen uit de gemeente Houten die zorgt voor een (hulpbehoevende) ander. Het maakt niet uit voor wie u zorgt en of u nu 2 uur in de week of 18 uur per dag aan het zorgen bent. U bent van harte welkom!

 

Wat is mantelzorg?

Het is vanzelfsprekend te zorgen voor ouders, partner, kind, familielid of vriend. Wanneer de persoon voor wie gezorgd wordt een chronische ziekte heeft, (verstandelijk) beperkt is of op een andere manier hulpbehoevend is spreken we van ′mantelzorg′.

Mantelzorg kan variëren van boodschappen doen, vervoer, een gesprek en huishoudelijke hulp tot 24 uur per dag intensieve zorg verlenen. Mantelzorgers zijn geen beroepskrachten maar zorgen voor iemand waarmee zij een persoonlijke band hebben. Ook jonge kinderen zijn mantelzorger als zij opgroeien met een chronisch zieke ouder of met een zusje of broertje met een enkel- of meervoudige beperking, autisme, PPD-NOS, ADHD, enz.

 

Hulp bij zorgen voor een ander

In Houten zorgen meer dan elfduizend mensen langdurig en onbetaald voor een partner, ouder, kind, familielid, kennis of één van de buren. Het geeft vaak voldoening om voor iemand te zorgen en je doet het uit liefde voor de ander. Maar juist daardoor is het soms moeilijk grenzen te stellen en op tijd hulp te vragen als het zorgen te veel wordt. Steunpunt Mantelzorg Houten is er om u te helpen. Als mantelzorger kunt u bij het steunpunt terecht voor informatie en advies, maar ook als u behoefte heeft aan een luisterend oor.

 

Wat kan Steunpunt Mantelzorg Houten voor u betekenen?

Als u voor een ander zorgt, kan het soms allemaal te veel worden. Het is dan goed om te weten dat er anderen zijn die u een steuntje in de rug kunnen geven en u kunnen wijzen op mogelijkheden voor ondersteuning.

 

Steunpunt Mantelzorg Houten is er voor:

 • Informatie en advies
  Steunpunt Mantelzorg Houten heeft kennis van de organisaties in Houten die ondersteuning bieden aan mantelzorgers en werkt met veel van hen samen. Wij kunnen u in contact brengen met de partij die u verder kan helpen.
 • Een luisterend oor
  Soms heeft u er behoefte aan om gewoon uw verhaal te kunnen vertellen en dat iemand naar u luistert. Ook hiervoor kunt u terecht bij het steunpunt. We geven u alle ruimte om uw hart te luchten en geven desgewenst tips of helpen u om uw gedachten te ordenen.
 • Workshops en lotgenotencontact
  U bent niet de enige die zorgt voor een partner met dementie, MS, Parkinson, etc. En daarnaast zijn er veel andere ouders met een chronisch ziek kind. Het kan fijn zijn om met lotgenoten van gedachten te wisselen. Steunpunt Mantelzorg Houten organiseert voor volwassenen workshops en themabijeenkomsten waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen. Ook is er maandelijks het mantelzorgcafé, waar mantelzorgers elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Daarnaast is er een lotgenotengroep, voor jongeren van 9-23 jaar, die geregeld leuke uitjes organiseert.
 • Hulp bij regeltaken
  Als mantelzorger heeft u vaak te maken met allerlei papierwerk en procedures. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van thuiszorg of financiële regelingen? Bent u op zoek naar een vrijwilliger? Zoekt u speciaal onderwijs voor een kind met een functiebeperking? Wij helpen u graag met dit soort regelwerk of verwijzen u door naar de juiste instantie.

Aanmelden

Wilt u de nieuwsbrief van Steunpunt Mantelzorg Houten ontvangen, op de hoogte gehouden worden over de activiteiten die het steunpunt organiseert of wil  u een uitnodiging ontvangen voor de jaarlijke Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers?
Klik dan hier en meldt u aan bij het het steunpunt.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Marinda Rodas, coördinator van Steunpunt Mantelzorg Houten, of telefonisch via 030-7001500.

Aanmelden bij het steunpunt

Registratie Steunpunt Mantelzorg Houten

 

Met onderstaand formulier meldt u zich aan bij Steunpunt Mantelzorg Houten.
In het formulier kunt u kiezen waarover u informatie wil ontvangen en of u uitgenodigd wil worden voor de Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers.

Naast uw contactgegevens hebben wij nog een aantal aanvullende vragen opgesteld. Omdat wij u graag goed willen informeren over zaken die voor u van belang kunnen zijn, stellen wij het op prijs als u deze vragen wilt beantwoorden.

Dit formulier kunt u ook gebruiken wanneer u zich wilt uitschrijven bij het steunpunt. Uw gegevens worden dan uit de administratie verwijderd. U ontvangt dan ook geen uitnodiging (meer) voor de jaarlijkse Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers.

 

 • Gegevens mantelzorger:


 • (meerdere antwoorden zijn mogelijk)


 • Uitschrijven

Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers

Waarderingsmarkt in Coronatijd 2020

 

‘Zorgen voor een ander, dat doe je toch gewoon!’

 

U bent mantelzorger en zorgt voor iemand die belangrijk voor u is. Waarschijnlijk vindt u dat heel vanzelfsprekend, maar het is ook heel waardevol. Omdat de gemeente Houten en Steunpunt Mantelzorg Houten weten hoe waardevol het is dat mensen voor elkaar zorgen, vindt jaarlijks de Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers plaats.
Dit jaar is er vanwege de corona geen waarderingsmarkt. In plaats daarvan bezorgen we de pakketten bij u thuis!
Medewerkers van Gemeente Houten, ‘van Houten&co’/Steunpunt Mantelzorg Houten en vele vrijwilligers gaan de pakketten persoonlijk bezorgen.

Wanneer en waar ?
Zaterdag 14 en 21 november worden de pakketten rond gebracht.

Aanmelden kan tot uiterlijk 6 november.

Voor wie is de Mantelzorgwaardering?

 • Voor iedereen die zorgt voor iemand die in de gemeente Houten woont.
 • Voor iedereen die zelf in Houten woont en zorgt voor iemand die in een andere gemeente woont.
 • Bent u geen mantelzorger meer, maar heeft u in 2020 nog zorg verleend? Dan ontvangt u dit jaar gewoon nog de mantelzorgwaardering.

De Mantelzorgwaardering
De mantelzorgwaardering bestaat uit een pakket met de beste producten van Houtense ondernemers. U kunt bij uw aanmelding voor de waardering kiezen uit drie verschillende pakketten. Daarnaast ontvangt u een Primera cadeaubon t.w.v. 30 euro.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Wanneer u bekend bent als mantelzorger bij Steunpunt Mantelzorg Houten ontvangt u per mail een uitnodiging met een link om u aan te melden. Als u geen e-mailadres heeft ontvangt u een brief met verdere instructies.

Wilt u meer informatie?
Voor meer informatie over de mantelzorgwaardering kunt u terecht bij Marinda Rodas van Steunpunt Mantelzorg Houten. Marinda is ook telefonisch bereikbaar via 06-52 78 53 81.

 

Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

 

Op dinsdag 10 november 2020 is het weer de Dag van de Mantelzorg. Het thema van dit jaar: verras de mantelzorger. Ook dit jaar zal Steunpunt Mantelzorg Houten aandacht besteden aan de Dag van de Mantelzorg. Lees hier hier hoe dit vorig jaar gevierd werd:

Wat ons betreft gaat verrassen hand in hand met verwennen en daarom organiseerde Steunpunt Mantelzorg Houten op donderdag 31 oktober een Verwenavond voor Mantelzorgers.
Tijdens de verwendavond waren er verschillende creatieve workshops zoals dikke dames schilderen of een bol van keramiek maken. Maar ook een bierproverij en een lezing over bijzondere weerverschijnselen stonden op het programma. Daarnaast konden de mantelzorgers zich nog in de watten laten leggen met een massage of een van de andere verwenactiviteiten.

De avond was een groot succes en daar streven we ook dit jaar weer naar. Houd ons in de gaten voor het laatste nieuws rondom de Dag van de Mantelzorg 2020.

 

 

Informatie, advies en ondersteuning

Informatie, advies en ondersteuning

 

Ook al draagt u de zorg met liefde en toewijding, soms kan het u gewoon (te) zwaar worden of heeft u extra hulp nodig. Waar kunt u dan terecht met uw vragen? Hoe vindt u passende hulp voor uzelf of degene voor wie u zorgt? En wat als u door de bomen het bos niet meer ziet in het zorglandschap?

Steunpunt Mantelzorg Houten is er om u als mantelzorger te informeren en ondersteunen. Hieronder geven wij een overzicht van organisaties in en om Houten waar u terecht kunt met verschillende vragen en onderwerpen.

 

Adressen

Sociaal Team Houten
Het Sociaal Team biedt zelf ondersteuning en begeleiding, maar kan ook specialistische hulp inschakelen.
Telefoon: (algemeen) 06-29458469
E-mail: info@sociaalteamhouten.nl
Website: www.sociaalteamhouten.nl

 

Sociaal Loket
Voor informatie over en het aanvragen van voorzieningen, zoals bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning. Het Sociaal Loket zit in het gemeentehuis Houten en is open op werkdagen van 9.00-12.00 uur.
Telefoon: 030-6392611

 

Infospreekuur
Stichting Infospreekuur Houten helpt u bij het invullen van formulieren, bellen naar instanties of het schrijven van een brief.
Website: www.infospreekuurhouten.nl

 

Regelhulp
Geeft informatie en overzicht in de mogelijkheden van zorg en ondersteuning vanuit de overheid.
Website: www.regelhulp.nl

 

MantelzorgNL
Dit is een overkoepelende organisatie voor mantelzorgers. Zij bieden veel informatie op landelijk niveau.
Mantelzorglijn: 030-7606055, mantelzorglijn@mantelzorg.nl
Website: www.mantelzorg.nl

 

Consulent Welzijn, ‘van Houten&co’
Ondersteuning bij vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De consulenten Sanne Huiden, Marja van Vlaanderen en Daphne van Dijk kunnen u persoonlijk begeleiden.
Meer informatie over de Consulent Welzijn

 

Hulpwijzer
Informatie over vragen in het dagelijks leven, wonen, zorg, geld, werk, vervoer, actief zijn en jeugd en gezin. Het helpt u bij het zoeken naar passende oplossingen voor uw eigen situatie.
Website: www.hulpwijzerhouten.nl

 

Omzorg
Zorg op maat wanneer er behoefte is aan extra zorg en ondersteuning thuis.
Middellaan 6, Zeist
Telefoon: 030–2980779
E-mail: zeist@omzorg.nl

 

Extra aandacht 
Ondersteunen van mantelzorgers en ouderen helpen zo lang mogelijk thuis te wonen.
Telefoon: 06-29917786
E-mail: info@extraandacht.nl
Website: www.extraandacht.nl

 

Werkgroep Mantelzorg
De werkgroep maakt onderdeel uit van de Adviesraad Sociaal Domein. Zij horen graag uw verhaal. Dit om te weten waar de behoeften van mantelzorgers liggen en waarmee u het best geholpen bent.
E-mail: info@adviesraadhouten.nl

 

NPV
Vrijwilligers van de NPV bieden praktische hulp en optimale ondersteuning in de thuissituatie.
Molenaarserf 81, Houten
Telefoon: 06-30531549
E-mail: npv.vth.houten@gmail.com

 

Hulp- en Klussendienst, ‘van Houten&co’
55-plussers, mantelzorgers en mensen met een beperking kunnen een beroep doen op de Hulp- en Klussendienst. U kunt hier terecht voor hulp bij kleine klussen in en om huis zoals bijvoorbeeld klein tuinonderhoud, tv kanalen programmeren, herstellen van een lekkende kraan, ophangen van lampen en schilderijen, het bevestigen van steunen in toilet en/of douche etc.
U kunt de Hulp- en Klussendienst bereiken op maandag t/m donderdag van 9.00-16.00 uur.
Telefoon: 030-7001500

 

Bijzonder Thuisafgehaald
Online deelplatform waarbij thuiskoks zelfgemaakte maaltijden bereiden voor mensen die zelf niet in staat zijn om te koken. Bijzonder Thuisafgehaald koppelt daarnaast de thuiskok aan de hulpbehoevende, zodat er ook een sociaal aspect geboden wordt.
Telefoon: 06-83447197
E-mail: info@thuisafgehaald.nl
Website: www.thuisafgehaald.nl

 

Respijtzorg:

 

Dagbesteding Duo
Dagbesteding waar bezoekers zelf hun bezigheden bepalen en er niet volgens een rooster, maar volgens afzonderlijke behoeften gewerkt wordt.
Beusichemseweg 134a, Houten
Telefoon: 06-46368850
E-mail: manon@dagcentrumutrechtoost.nl

 

De Huiskamer, ‘van Houten&co’
In de huiskamer komen ouderen bijeen voor leuke activiteiten, gesprekken en een gezamenlijke lunch. De Huiskamer vindt plaats bij ‘van Houten&co’ in Huis van Houten en in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld.
Meer informatie over De Huiskamer

 

De Bezoekdienst, ‘van Houten&co’
De Bezoekdienst is er voor iedereen vanaf 55 jaar met een chronische ziekte (ook dementie). Een vrijwilliger komt aan huis voor bijvoorbeeld een praatje met een kopje koffie, een spelletje of bijvoorbeeld een wandeling. Mantelzorgers worden zo even ontlast van hun dagelijkse zorg.
Meer informatie over de Bezoekdienst

 

Haltnahuis logeerplekken
Tijdelijk verblijf ten bate van de mantelzorger, zodat deze op adem kan komen. ZorgSpectrum neemt de zorgtaken over.
Telefoon Klantadviseurs: 030-6575045

 

De Boogh
De Boogh biedt begeleiding en dagbesteding aan mensen met niet aangeboren hersenletsel. Tevens hebben zij een groep voor hoger opgeleiden met hersenletsel, Booghkring.
Voor mantelzorgers zijn er gespreksgroepen en respijtzorg in de vorm van Mantelzorg Match.
Het Kant 3, Houten
Telefoon: 030-2593943
Website: www.boogh.nl

 

Handje helpen
Voor een maatje, ondersteuning in de opvoeding bij kinderen met gedragsproblemen, oppashulp of logeergezin.
Pallas Athenedreef 12, Utrecht
Telefoon: 030-2632950
Website: www.handjehelpen.nl