Vrijwilligers van Houten

Vrijwilligers zijn onmisbaar en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.
Maak kennis met Monique Gulikers, vrijwilliger bij voetbalvereniging FC Delta Sports ’95.

Schrijver en fotograaf: Irene van Valen.

Monique is geboren en getogen in Limburg. Ze is 34 jaar getrouwd met Thei, waarmee ze twee zoons kreeg. Zij wonen ruim 30 jaar in Houten. Monique werkt als frontoffice medewerker bij Thermen Soesterberg. In haar vrije tijd leest, spint en wandelt ze graag.

 

Sinds drie jaar is Monique vrijwilliger bij voetbalvereniging Delta Sport, waar Thei al langer elke zaterdag o.a. barmedewerker, trainer en vrijwilligerscoördinator is. “Om hem op mijn vrije zaterdag te zien werd ik vrijwilliger. Eerst als barmedewerker; nu in de keuken als coördinator. Rond 08.30 uur starten we met de voorbereidingen (groenten snijden, satésaus maken en broodjes beleggen e.d.), zodat als het rolluik open gaat, alle producten klaarliggen in de vitrine. Ik zie mijn man graag, maar liever niet in de keuken, dan klinkt: ‘De keuken is van mij, de bar is voor jou.”

 

Monique probeert een beeld te krijgen van hoeveel er elke zaterdag nodig is.  Ze wil minder ‘nee’ verkopen en niet teveel verspillen. “We krijgen complimenten over onze producten en de uitstraling. Mensen zien wat we hebben en omdat een deel klaar ligt, ervaren wij minder stress in de keuken. Hierdoor hebben we meer tijd voor de mensen, wat gewaardeerd wordt. Als iets opraakt vullen we het aan uit de koeling of maken we er terplekke bij. De keuken sluit één uur na afloop van de laatste wedstrijd waarna de keuken wordt opgeruimd en schoongemaakt.”

 

“Ik vind coördineren leuk werk. De een heeft meer aansturing nodig dan de ander. Daarnaast krijg ik graag feedback en wil weten waar men als vrijwilliger tegenaan loopt. Ik ben de enige coördinator, maar zou graag collega’s vinden om mee te sparren en het werk te verdelen.”

Delta Sport is een leuke en gezellige club. Dat moeten mensen zelf komen proeven. Of iemand nu in de keuken wil helpen of iets anders leuk vindt, ervaring is geen vereiste. We leren je graag wat nodig is. Stap gerust binnen!

 

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging FC Delta Sports ’95? Neem dan contact op via vrijwilligers@deltasports.nl.

Dit maandelijkse interview wordt aangeboden door de Vrijwilligerscentrale Houten, onderdeel