‘van Houten&co’ zet haar sociaal werkers in de spotlight. Deze week is dat Martha van Velse. Als coördinator is ze binnen ‘van Houten&co’ niet alleen verantwoordelijk voor de activiteiten en cursussen. Ze coördineert daarnaast de Vrijwilligerscentrale Houten.

Iedere dag gaat Martha met evenveel passie en energie aan de slag om leuke activiteiten te organiseren voor alle Houtenaren. Of dat nu een wandelgroep is, een cursus schilderen, Italiaans koken of pilates, het sociale aspect staat altijd bovenaan. ,,Onze activiteiten starten iedere keer met een kopje koffie en een praatje”, vertelt Martha enthousiast. ,,Ontmoeting is het sleutelwoord.” Op de website van ‘van Houten&co’ staat een overzicht van alle uiteenlopende activiteiten. Voor ieder wat wils. Er staan meer dan 350 activiteiten op voor zowel jong als oud.

WORKSHOP DUURZAAMHEID
Martha is trots op de workshop over duurzaamheid ‘Onze toekomst in één verhaal!’. Deze wordt op dinsdagavond 22 maart aanstaande van 19.30 – 21.30 uur gegeven door Leen Zevenbergen in Theater Aan de Slinger. ,,Leen Zevenbergen is al meer dan 25 jaar een autoriteit als het gaat om duurzaamheid. Als ondernemer, spreker en auteur deelt hij zijn pragmatische kijk op een betere wereld op zijn eigen unieke manier. Vol humor, maar met een duidelijke boodschap”, vertelt Martha. Cursus&co organiseert deze workshop samen met het Duurzaamheidsfonds Houten. ,,Dat is het leuke aan mijn werk. Ik breng niet alleen mensen samen, maar ook organisaties.”

MATCHEN
De Vrijwilligerscentrale Houten is een plek waar zowel vrijwilligers als organisaties zich melden. Martha: ,,Via social media plaatsen we oproepen als we mensen zoeken voor bepaalde vrijwilligersvacatures.  En aan de andere kant kun je op deze manier als vrijwilliger ook aangeven wat je te bieden hebt. Matches zijn dan soms snel gemaakt.”

Martha begint te stralen als ze vertelt over haar laatste match. ,,Ik koppelde een vrijwilliger als docent aan een groep. Daar geeft ze nu wekelijks les. De groep is heel dankbaar en blij. En de vrijwilliger geeft aan dat ze er energie van krijgt. Dat is het mooie aan vrijwilligerswerk. Je krijgt er energie van!”

Vrijwilligerswerk is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Je vergroot je netwerk en je krijgt de kans je talenten verder te ontwikkelen. Dat kan van pas komen op je CV als je solliciteert naar een nieuwe baan. Het allerleukste is dat je van betekenis bent voor een ander. Dat geeft voldoening en plezier. Wil je meer weten over Martha en waar zij energie van krijgt in haar werk? Klik op de QR-code om haar filmpje te bekijken.

Kaarten voor de workshop duurzaamheid zijn te bestellen op aandeslinger.nl. Het boek ‘Dominee van de Duurzaamheid’ van Leen Zevenbergen krijg je cadeau bij deelname. Wil jij als vrijwilliger iets betekenen voor anderen? Kijk eens op vrijwilligersvanhouten.nl

‘van Houten&Co’ doet mee aan de landelijke campagne ‘Zie je mij?’ georganiseerd door ‘Sociaal Werk werkt!’. Meer dan 50.000 professionals zetten zich in Nederland dagelijks in om positieve impact te maken op het welzijn in wijken en buurten. Dat is onmisbaar en cruciaal werk. In korte video’s vertellen verschillende sociaal werkers van ‘van Houten&co’ wat zij precies doen en waarom. Vorige week was dit Fleur Esmeijer, medewerker Beleid en Strategie.