Ik Wil In Een Band

 

‘Ik Wil In Een Band’ is een project van ongeveer vier maanden, voor Houtense jongeren, die een instrument bespelen en het leuk vinden om dit samen te gaan doen met anderen, in een band. Het project wordt georganiseerd door ‘van Houten&co’ en vindt plaats in jongerencentrum Enter. Vele jonge Houtense muziekliefhebbers hebben de afgelopen jaren al mee gedaan!

 

‘Ik Wil In Een Band’ bestaat uit wekelijkse workshops in de repetitieruimte van Enter, elke vrijdagavond. Na inventarisatie van het aantal deelnemers, worden er bandjes gevormd, die met elkaar toewerken naar een optreden op het podium in jongerencentrum Enter. De workshops duren 1 uur per band per week en worden gegeven door Jan Anton van der Graaf, een ervaren muzikant uit Houten. Alle aspecten van in een bandje spelen en optreden komen aan bod. Het is vooral geen muziekles, maar op een ontspannen manier muziek maken met elkaar, waarbij de deelnemers zelf het proces bepalen. Wel wordt van de deelnemers verwacht dat zij ook tussendoor thuis oefenen.

 

Dit project start twee keer per jaar. Jongeren tussen 13 en 23 jaar uit de gemeente Houten kunnen zich inschrijven voor de eerstvolgende editie via jongerenwerk@vanhoutenenco.nl. We vragen minimaal 2 jaar ervaring in het bespelen van een instrument. De eigen bijdrage is € 20,00 voor deelname aan het gehele project. Daarnaast is de aanschaf van gehoorbeschermers verplicht.