De Vlinder,

een danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers uit Houten

 

Van oktober 2019 t/m mei 2020 vindt het project De Vlinder plaats. Een danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers uit Houten Centrum. Over Houten vroeger, en Houten nu. De voorstelling wordt een mozaïek van herinnering en ervaring, verbeeld in fraaie dansfiguren, poëzie, muziek, zang èn beeld. De inbreng van de deelnemers is de inspiratiebron.
Wie weet nog hoe het vroeger was? Houten is gegroeid van een intiem dorp naar een indrukwekkende Vinex-stad. In deze voorstelling deelt de ‘jeugd van toen’ hun verhalen over het dorp aan elkaar en aan de jonge generatie. Over de snelle groei van dorp naar stad. En de invloed daarvan op hoe mensen met elkaar omgaan en het leven in de stad.

 

Deelnemers

Aan het project kunnen 80 deelnemers meedoen. In 25 repetities maken 40 deelnemers onder leiding van een choreograaf een danstheatervoorstelling. Daarnaast zijn 40 deelnemers actief met

  • het decor, onder leiding van beeldend kunstenaar Dorothé Arts
  • fotografie, onder leiding van  fotograaf Paul van der Klei
  • muziek, onder leiding van muzikant Fredrike de Winter

 

De repetities en lessen

Op dinsdag 1 oktober is de eerste (kennismakings)bijeenkomst met alle deelnemers en de vakdocenten. De lessen en repetities zijn iedere dinsdag van 8 oktober tot en met april 2020. Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben, iedereen kan meedoen.

De repetities en lessen vinden plaats op

  • dinsdagochtend van 10.15 tot 11.45 uur: (dans (groep 1), fotografie en decor/beelden)
  • dinsdagmiddag van 12.30 tot 14.00 uur (dans (groep 2) en muziek

Omdat alle repetities/lessen plaats vinden in, of starten en eindigen in Aan de Slinger is er voor alle deelnemers de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten.

Het project wordt afgerond met drie voorstellingen in Aan de Slinger: op zondag 10 mei (matinee), donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei.

 

Doet u mee?

Het project is gericht op inwoners van 65-plus uit Houten Centrum (de wijken Centrum West en Centrum Oost). Spreekt het project u aan, neem dan contact op met Angela de Vogel of Fleur Esmeijer van ‘van Houten&co’ via info@vanhoutenenco.nl of tel. 030 – 7001 500. Zij vertellen u graag meer over het project.

 

Samenwerkingspartners
De Vlinder is een onderdeel van het project Onvergetelijk Houten. Een gezamenlijk project van de gemeente Houten, Aan de Slinger en welzijnsorganisatie ‘van Houten&co’. Naast De Vlinder maken ook een Theaterproject en een Adviesgroep Cultuur deel uit van Onvergetelijk Houten.

De Vlinder is een project in het kader van de overheidsregeling Age Friendly Cultural Cities en wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie, KfHeinfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Houten.