Cafe Doodgewoon in Houten

Met Café Doodgewoon willen we alle inwoners van Houten de gelegenheid geven om over de dood te praten. Daarom organiseren we op een laagdrempelige en luchtige manier inspiratiebijeenkomsten met rondetafelgesprekken bij Café Doodgewoon.

Waarom een Café Doodgewoon

Om jouw verhaal en gedachten met anderen te kunnen delen en naar elkaars ervaringen te luisteren over hoe je tegen het afscheid, dood en levenseinde aankijkt, of zaken die daarmee samenhangen. Aanleidingen kunnen er vele zijn: bijvoorbeeld een verlies van een naaste of gewoon vanuit een behoefte om een keer stil te staan bij jouw ideeën over omgang met het levenseinde en de dood.

Wat kun je verwachten
In café Doodgewoon kun je vrijuit jouw verhaal, gedachten en je ervaringen delen met anderen. In rondetafelgesprekken (in een kleine groep) bespreken en luisteren wat dit onderwerp bij jou en anderen oproept. Ook als je nog ’springlevend’ bent, je nog maar vage gedachten of vragen over dit onderwerp hebt, maar die toch eens wilt delen in een gezelschap dat niet meteen roept: “joh, doe toch eens gezellig”.

Hoe ziet het programma eruit
De initiatiefnemers heten je welkom en inspireren je om in gesprek te gaan. Daarna ga je in kleine groepjes uiteen om in rondetafelgesprekken verder te praten. Bij elke groepje is een gespreksleider aanwezig. Tot slot komt de groep weer samen en wordt er kort nagesproken met een kop koffie of ander drankje. Je krijgt na afloop een gedicht, verhaal of tips om de dood bespreekbaar te maken mee naar huis.

Voor wie is het
Café Doodgewoon is voor iedereen – jong en oud – die over de drempel wil en durft te stappen – om over dood, afscheid, levenseinde zijn of haar gedachten een keer onder woorden te brengen. Het gaat ons allemaal een keer overkomen en toch …. het kan soms
best lastig zijn om woorden te vinden. Praten over de dood kan je juist doen stilstaan bij jouw leven van nu. Hoe ga je bijvoorbeeld nu om met die naasten in jouw leven waar je vroeger of later afscheid van zult nemen?

Waar is het/wat kost het:
Locatie: Huis van Houten, Onderdoor 160 – 3e verdieping – boven de Bibliotheek (ingang station zijde).

Data 2024:
Donderdagavond 29 februari: 19:30 (inloop 19:15) tot 21:30u
donderdagavond 23 mei: 19:30 (inloop 19:15) tot 21:30u
donderdagavond 12 sept: 19:30 (inloop 19:15) tot 21:30u
zaterdagmiddag 9 november: 14:00 (inloop 13:45) tot 16:00u (op 9 november in Wijkcentrum Schoneveld, Zonnehout 36)

Kosten: Deelname is gratis.

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers Christel van Hunnik (van Crystal Clear Coaching en ervaringsdeskundige) en Peter Peters (vrijwilliger Motto en ervaringsdeskundige) organiseren Café Doodgewoon i.s.m. het Centrum voor Levensvragen (CvL) en MOTTO van ‘van Houten&co’. Deelnemers die daar aanleiding toe zien, kunnen op een later moment nog eens (kosteloos) doorpraten met iemand van het CvL. Aanmelden Aanmelden kan via een e-mail naar: peterspostbus3@gmail.com Heb je vooraf nog vragen, aarzel dan niet om even te bellen met Peter (030 6375546).

Flyer Cafe Doodgewoon jan 2024