In 2022 organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ samen met Belangenvereniging Sien een aantal bijeenkomsten over thema’s rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) van 19.30 tot 21.00 uur.

Doelgroep
Er komt veel op je af als je kind met een beperking meerderjarig wordt. Wat betekent dat voor jou als ouder? Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten helpen je graag op weg en organiseren daarom voor belangstellende ouders en verwanten themabijeenkomsten. Waar kun je terecht en wat heb je nodig.

Thema’s
Als je kind meerderjarig wordt, ga je nadenken over wonen, werk, Wmo of Wlz, maar ook over beschermingsmaatregelen zoals bewindvoering en mentorschap. Het is ook belangrijk om na te denken over je testament i.v.m. het eigen vermogen van je kind. Daarnaast kunnen er vragen spelen rondom seksualiteit en intimiteit. Tijdens de themabijeenkomsten geven we informatie en is er alle ruimte voor jullie vragen.

Loop je zelf nog tegen andere thema’s aan, laat het ons weten. We denken heel graag met jullie mee!

Meerdere bijeenkomsten 
Dit jaar zullen er meerdere bijeenkomsten georganiseerd worden. Zet de data alvast in je agenda!

  • 10 mei: Seksualiteit
  • 7 juni: Werk en Dagbesteding
  • 20 september: Bewind Mentorschap Erfrecht
  • 15 november: Help mijn kind met een beperking wordt 18. Alle regeltaken op een rij.

Aanmelden 
Wil je één of meerdere interessante avonden bijwonen? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar steunpuntmantelzorg@vanhoutenenco.nl of jolanda@sien.nl.