Vakantieactiviteiten

Vakantieactiviteiten van het Jongerenwerk

Tijdens de vakanties organiseert het jongerenwerk verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn speciaal voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten.

 

In de voorjaarsvakantie 2021 organiseert het Jongerenwerk diverse activiteiten:

 

 

Klik hier voor het volledige overzicht: Flyer Voorjaarsvakantie 2021.

 

Kom je ook? Vergeet je niet aan te melden! We dragen allemaal een mondkapje, jij ook!

 

We zijn wij ervan overtuigd, dat jongeren zelf het beste weten wat ze leuk vinden! Heb jij een leuk idee voor een activiteit, zoals bijvoorbeeld een sportactiviteit of een feestje in het jongerencentrum? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Samen met de jongerenwerker ga je jouw activiteit organiseren en tot een succes maken!

Wil je meer weten of je aanmelden voor een activiteit? Mail dan naar jongerenwerk@vanhoutenenco.nl of kijk op Facebook of Instagram. 

vakantieactiviteit

Cursus&co

Een inspirerend aanbod voor heel Houten!

Cursus&co faciliteert en organiseert activiteiten en cursussen op recreatief en educatief gebied.

Op deze website vind je het totale aanbod van alle activiteiten, workshops, cursussen en meer. Cursus&co biedt niet alleen cursussen en workshops aan, maar ook vele activiteiten die het hele jaar door lopen. Uitgangspunt daarbij is altijd: voor en door Houten. Want Houten zit vol kennis en talent. Zoek je een leuke, creatieve workshop, wil je wekelijkse gezellig kaarten, ben je op zoek naar een sportactiviteit? Kijk dan snel verder. Er staat vast iets voor jou tussen!

Cursus&co is van maandag t/m donderdag van 9.30 tot 12.00 uur bereikbaar op 030-7001 525. Stuur je liever een e-mail? Dan kan je deze sturen naar cursusenco@vanhoutenenco.nl. Maar natuurlijk ben je ook van harte welkom om langs te komen op ons kantoor: Onderdoor 160 (2e verdieping), 3995 DX Houten.

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, is het verstandig eerst even te bellen of het mogelijk is om ons kantoor te bezoeken.

Mis je een cursus/workshop? Zou je zelf invulling willen geven aan een activiteit? Wil je ons helpen met organiseren? Laat je idee achter op cursusenco@vanhoutenenco.nl!

Bij vele activiteiten is het mogelijk om korting te krijgen met de U-pas. Indien de U-paskorting van toepassing is, staat dit aangegeven bij de activiteit.

Jongerenwerk in de wijk

Jongerenwerk in de wijk

 

Sporten in de wijk

Elke week is het jongerenwerk aanwezig in de wijk met leuke sportactiviteiten.
Iedere dinsdag bij Voetbalkooi De Plantage (park Schoneveld), iedere woensdag bij de voetbalkooi bij basisschool de Velduil, iedere donderdag bij het skatepark en het voetbalveld bij Wereldwijs en op vrijdag bij voetbalveld De Spin (Spoor). Alle sportactiviteiten zijn van 15.00 tot 17.00 uur, deelname is gratis.


Jongerenwerk in de wijk

We zijn ervan overtuigd, dat jongeren zelf het beste weten wat ze leuk vinden! Heb jij een leuk idee voor een activiteit zoals bijvoorbeeld een sportactiviteit of een feestje in het jongerencentrum? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Samen met de jongerenwerker ga je jouw activiteit organiseren en tot een succes maken!


Tienerzolder wijkcentrum Schoneveld

In wijkcentrum Schoneveld is er een wekelijks activiteit speciaal voor tieners uit groep 7 en 8.


Jongerenwerk ambulant

Het jongerenwerk van ′van Houten&co′ legt contact met jongeren die zich in de openbare ruimte bevinden.

In sommige gevallen wordt de aanwezigheid van jongeren op straat door andere bewoners ervaren als overlast. Het jongerenwerk brengt in deze gevallen jongeren en buurtbewoners graag samen en we proberen dan gezamenlijk te zoeken naar een zo goed mogelijke oplossing.
Doel van het jongerenwerk op straat is de jongeren in hun vertrouwde omgeving aan te spreken, hen uit te dagen gebruik te maken van hun talent door samen met de jongerenwerkers van ′van Houten&co′ activiteiten te organiseren waarin hun talent zichtbaar wordt.

Ervaar je overlast van jongeren in de buurt, kan kun je via de website van de Gemeente Houten een melding maken.

Wil je contact met het jongerenwerk over dit onderwerp, stuur dan een mailtje naar: jongerenwerk@vanhoutenenco.nl.

Tijdens de vakanties organiseert het jongerenwerk verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn speciaal voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar uit de gemeente Houten. Voor meer informatie kijk bij het kopje vakantieactiviteiten.

Jongerenwerk in de wijk

Jongerenwerk op school

Jongerenwerk op school

 

De jongerenwerkers hebben met alle basis -en middelbare scholen in Houten contact om de jongeren te ontmoeten en ze te leren kennen. Dit doen zij door aanwezig te zijn in de pauzes, mee te gaan op het brugklaskamp van het Wellantcollege of geven thema gastlessen of sportlessen.

Voorbeelden van gastlessen die het jongerenwerk aanbiedt zijn:

1) Jonge Mantelzorglessen aan alle 3 de middelbare scholen in Houten
2) Themaproject rondom 4/5 mei
3) Verschillende projecten op de scholen

Wil je contact met het jongerenwerk over dit onderwerp, stuur dan een mailtje naar: jongerenwerk@vanhoutenenco.nl.

Jongerenwerk in Enter

Jongerenwerk in Enter

 

Jongerencentrum Enter is de thuisbasis van het jongerenwerk van ‘van Houten&co’. Binnen Enter zijn er drie zalen, waarvan een met een podium. Ook is er een oefenruimte voor bands (met opname-apparatuur) en een multimedia ruimte.

Bijna alle activiteiten die in Jongerencentrum Enter plaatsvinden worden georganiseerd door jongeren zelf.

Een wekelijkse activiteit is de caféavond op vrijdagavond. Jongeren vanaf 15 jaar zijn welkom om langs te komen voor een drankje, gezelligheid, een potje poolen, darten of wat dan ook! De caféavond begint om 20.00 uur.

Op woensdagavond eten we altijd gezellig samen . Je kunt mee-eten door je even aan te melden via Instagram of via de mail, jongerenwerk@vanhoutenenco.nl, graag vóór 15.00 uur op de dag zelf. Het kost 1 euro. We eten om 18.00 uur!

Op vrijdagmiddag is van 15.00 – 17.00 uur, speciaal voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar, het Tienercafé in Jongerencentrum Enter. Bij het Tienercafé kun je chillen, gamen, kletsen, iets bakken, spel spelen en zit je vol ideeën? Dan organiseren we samen jouw activiteit!

De openingstijden van Enter zijn:

 • Woensdag 15.00-22.00 uur
 • Donderdag 15.00-22.00 uur
 • Vrijdag 15.00-00.00 uur

Op deze tijden ben je van harte welkom in Jongerencentrum Enter!

Als je gebruik wilt maken van de bandruimte, kun je deze reserveren via jongerenwerk@vanhoutenenco.nl. Daarnaast hebben we een pooltafel, dartbord en voetbaltafel én genoeg ruimte om te chillen met je vrienden!

 

Join us

Maak vrienden bij Join us

 

Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Deze jongeren voelen zich dag-in-dag-uit alleen en weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden!

Join us helpt jongeren sociaal sterker te worden

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In Houten starten er twee groepen. Een voor jongeren van 12 tot 18 jaar en een voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar bij Jongerencentrum Enter. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn jongerenwerkers van ‘van Houten&co’ aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging, had ik bijna geen vrienden. Ik wilde wel meer vrienden, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke meiden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!

Join us Houten draait 2 groepen, een voor 12 – 18 jaar en 18 – 25 jaar. Je kunt je gratis aanmelden via de website www.join-us.nu. Hier vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join us Houten wordt uitgevoerd door ‘van Houten&co’. Join us is ook actief in steden als Rotterdam, Dordrecht, Gooise Meren, Huizen, Tilburg en Eindhoven.

Wil je meer informatie? Neem contact op met:
Jongerenwerk ‘van Houten&co’, Arnoud Knopper (06-51824502) of Daphne van Dijk (06-52785385).

join us

De organisatie

Stichting ‘van Houten&co’

 

′van Houten&co′ is een zelfstandige stichting, waarvan de Raad van Toezicht gevormd wordt door:

 • Hans Kroodsma, voorzitter
 • Maurits Thijssen
 • Gerda Weitkamp
 • Geert Gerritse
 • Arjen van de Ruit

De directie en het bestuur wordt gevormd door Willy Lageveen

De organisatie heeft zo′n 30 medewerkers:

Beroepskrachten en vrijwilligers zijn betrokken bij de volgende projecten en/of werksoorten:

 • Jeugd&jongerenwerk
 • Consulent Welzijn (Welzijn voor Elkaar!)
 • Aandachtsfunctionaris bijzondere doelgroepen
 • Vluchtelingenwerk
 • Vrijwilligerswerk, Vrijwilligerscentrale en Vrijwilligers Academie Houten
 • Ondersteuning van bewonersinitiatieven en samenlevingsopbouw
 • Cursus&co
 • De afdelingen: financiën, personeel&organisatie, coördinatie vrijwilligers, PR&communicatie, verhuur, facilitaire zaken en beheer van locaties

 

Jaarverslag 2019

Ons jaarverslag 2019 is verschenen in de vorm beeldverslagen, infographics en tekstuele uitleg.

Bekijk de afzonderlijke hoofdstukken via onderstaande links.

Automaatje

ANWB AutoMaatje Houten

 

Lockdown dinsdag 14 december 2020 tot en met maandag 15 maart 2021

De lockdown om de coronapandemie te bestrijden houdt ons land in zijn greep. Automaatje gaat t/m maandag 15 maart de sociale ritten verminderen. We rijden tijdens de geldende avondklok alleen tussen 8.00-20.00 uur. In geval van dringende uitzonderingen kunt u contact opnemen met de coördinator, Paul de Kruijf. 

 

Waarin ondersteunt AutoMaatje u wel (onder bepaalde voorwaarden)?

Vaccinatieritten
Vanaf heden bieden wij Vaccinatieritten aan naar EXPO Houten. Heeft u een afspraak voor een coronavaccinatie en heeft u vervoer nodig? Een retourrit kost € 6,00, de kosten voor een enkele rit zijn € 3,00. Meld u wel minimaal 2 dagen van tevoren aan!

Medisch ritten
Medische ritten (binnen en buiten Houten) blijven we aannemen maar met een kritische blik. Het moet echt noodzakelijk voor uw gezondheid zijn.

Boodschappenritten
AutoMaatje heeft zich voorbereid om -contactloos- meer boodschappenritten aan te nemen, voor de dagelijkse boodschappen. Dit kan maximaal 1x per week. Wilt u hier gebruik van maken? Neem contact met ons op en meld u aan!

Sociale ritten
Wilt u uw partner/familie bezoeken in een verzorgings-/verpleeghuis in Houten? Wij kunnen u brengen en/of halen.

 

In alle bovenstaande gevallen kunt u ons bellen op 030-700 1500 of mailen naar automaatje@vanhoutenenco.nl. Wij bellen u terug!
Uiteraard houden wij ons aan alle geldende corona-maatregelen.

 

 

Bent u minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor veel thuisblijven?
Maak dan gebruik van ANWB AutoMaatje Houten en kom weer onder de mensen!

ANWB AutoMaatje Houten is een vervoersdienst waarbij vrijwillige chauffeurs mensen uit de gemeente Houten die minder mobiel zijn vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

U kunt van deze dienst gebruik maken wanneer u bijvoorbeeld een afspraak heeft  in het ziekenhuis, bij de dokter of fysiotherapeut. Maar ook voor leuke uitjes zoals bijvoorbeeld naar de kapper, vrienden of gezellig winkelen kunt u gebruik maken van AutoMaatje Houten.

Naast ANWB AutoMaatje Houten kunt u natuurlijk ook gebruik maken van Vervoer Houten voor ritten binnen de rondweg, met de elektrokarren, en de PlusBus voor korte en lange dagtochten.

 

Wilt u gebruik maken van AutoMaatje Houten?
Neem dan contact op met de coördinator voor een eenmalige aanmelding. Nadat u aangemeld bent kunt u gebruik maken van AutoMaatje Houten.
Ook voor het aanvragen van een rit neemt u minimaal 2 dagen van te voren contact op met de coördinator. Dit kan telefonisch op 030-7001500 of per e-mail via automaatje@vanhoutenenco.nl.

 

Kosten
Aanmelden voor AutoMaatje Houten is gratis.
Per rit betaalt u alleen een onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer en eventuele parkeerkosten aan de vrijwilliger.

 

 

 

Over ‘van Houten&co’

′van Houten&co′: een welzijnorganisatie voor jong&oud

 

Door onze vele contacten met mensen in Houten zijn we ons op de hoogte van wat er in Houten speelt.

Alle activiteiten die we aanbieden organiseren we samen met onze vrijwilligers (660) en bij vele activiteiten werken we nauw samen met bewoners en andere organisaties. We creëren ontmoetingsplaatsen in de wijken en mobiliseren de kracht van burgers: mensen die vrijwilligerswerk willen doen en/of zich in willen zetten in hun wijk of voor anderen.

We beschikken over diverse locaties (4) die ontmoetingsplekken zijn voor inwoners en onderdak bieden aan onze activiteiten of die van bewoners en andere organisaties voor hun bijeenkomsten en vergaderingen. Op alle locaties bent u welkom, voor een kopje koffie en nadere informatie.

′van Houten&co′ is een professionele organisatie met ongeveer 30 medewerkers die sterk verbonden is met de lokale samenleving.

 

‘van Houten&co’ doet mee aan de Do!Challenge
De DO!Challenge richt zich op het in kaart brengen en uitvoeren van concrete duurzaamheidacties. Eindresultaat voor de ondernemer is het vernieuwen van de business-strategie waarin het duurzaam denken en werken is geïntegreerd in de dagelijkse praktijk. Daarmee wordt de Houtense ondernemer toekomstbestendig!

Waarom doet ‘van Houten&co’ mee?

Een duurzame samenleving, waarin iedere inwoner van Houten actief mee kan blijven doen. Dat is de doelstelling van ‘van Houten&co’. Iedereen hoort erbij. Ook als je kwetsbaar bent is het belangrijk dat je toch deel blijft uitmaken van het sociale leven.
Bij de meeste bedrijven wordt de productie in cijfers uitgedrukt, maar hoe meet je hoeveel een welzijnsorganisatie de samenleving oplevert? ‘van Houten&co’ wil dat tijdens de Do!Challenge gaan onderzoeken door deelnemers vragen te stellen als: wat is er gebeurd nadat je door de huisarts ben doorverwezen naar een consulent Welzijn? De antwoorden worden daarna zoveel mogelijk in cijfers vertaald. Een interessante zoektocht!

Wat is het doel?

Daarnaast gaan we  onderzoeken of er een betere methode is om in eerste instantie vrijwilligerstevredenheid maar ook de tevredenheid van de medewerkers te meten, en op welke manier de vrijwilligers duurzaam betrokken kunnen blijven bij de organisatie.
’van Houten&co’ vindt het inspirerend om in de Do!Challenge kennis te maken met andere Houtense bedrijven waarmee de organisatie nog niet direct een band heeft. Het is een aanvulling op het bestaande netwerk en een mogelijkheid om nieuwe ideeën op te doen. Meedoen aan de Do!Challenge betekent ook dat de publiciteit vaker gezocht zal worden. Zo kunnen we meer naar buiten brengen wat er bij ‘van Houten&co’ allemaal gebeurt.

Meer informatie over de DO!Challenge

 

 

 

Contact met ‘van Houten&co’

Onze contactgegevens 

 

‘van Houten&co’ is gehuisvest op 4 locaties.

Ons algemene telefoonnummer en e-mailadres zijn:
Telefoon: 030-7001500
E-mail: info@vanhoutenenco.nl

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur

 

 

Onze locaties

Hoofdlocatie: Huis van Houten
Onderdoor 160
3995 DX Houten
Telefoon: 030-7001500

Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld
Zonnehout 36
3991 MX Houten
Telefoon: 030-7001520

Jongerencentrum Enter
Hefbrug 1
3991 LB Houten
Telefoon: 030-7001530

Wijkwerkplaats De Meerkoet
Meerkoetweide 39
3993 EB Houten
Telefoon: 030-7001535