Lezing ‘Sterven in schoonheid, de wereld van Pompeï en Herculaneum’

Heeft u interesse in de oudheid en dan met name de Romeinse tijd? Dan is deze lezing van ‘van Houten&co’ een boeiende keuze.

De lezing, gegeven door Lisette le Blanc, haakt in op een grote archeologie tentoonstelling die er momenteel is (november 2022 tot en met 5 maart 2023) in het Drents Museum. Deze bijzondere tentoonstelling gaat over Pompeï en Herculaneum; twee Italiaanse havensteden die in 79 n. Chr. vernietigd werden door een uitbarsting van de Vesuvius.

De Pompeï-tentoonstelling in Het Drents Museum vertelt dit dramatische verhaal. En wie waren de mensen die in deze twee steden woonden en werkten, hoe leefden ze voordat de vulkaan uitbarstte? Hun verhaal wordt verteld aan de hand van bijzondere objecten uit de collecties van de Italiaanse musea waar het Drents Museum mee samenwerkt. Deze collecties bevatten unieke topstukken, waaronder een aantal objecten die nog nooit eerder getoond zijn. Lisette le Blanc neemt u mee in dit verhaal.

Kijk op www.vanhoutenenco.nl bij de activiteiten van Cursus&co voor meer informatie en aanmelden. Of bel naar Cursus&co, maandag t/m donderdag van 9.30 tot 12.00 uur op 030 – 700 15 25.