LOCATIE

Jongerencentrum Enter

Soosruimte

Hefbrug 1

3991 LB Houten

TIJD

19:00 tot 21:00

Girls Talk

Ben jij tussen de 13 en de 16 jaar en lijkt het jou leuk om samen met andere meiden te chillen, loungen en het dan te hebben over iets wat er echt toe doet, namelijk: jijzelf?

Het is soms echt onwijs lastig om je grenzen aan te geven. Soms aan jongens en vaak ook aan meiden. En zelfs aan die ene speciale persoon. Wil je leren hoe je nee kunt zeggen op een manier die bij jou past? En, heel belangrijk: hoe je iemand kunt laten weten wat jij wilt?

Op de ‘Girls Talk' avond kun je onder begeleiding van twee profs in gesprek met andere meiden. Vaak kun je andere meiden heel goed advies geven en anderen jou weer: win+win dus.

De onderwerpen zijn:
• seksualiteit
• wensen
• grenzen

Of wil je graag leren hoe je praat over deze spannende dingen? Dan is Girls’ Talk echt iets voor jou! Girls’ Talk wordt op donderdagavonden gegeven in jongerencentrum Enter in Houten. Het is bedoeld voor meiden van 13 tot 16 jaar.

Na de training is:
1. je mentale weerbaarheid vergroot
2. heb je anderen gesteund
3. heb je veel lol gehad
4. weet je beter hoe je je wensen uit kunt spreken
5. kun je je grenzen veel duidelijker aangeven
6. weet je meer over de ins en outs van de liefde
7. en kun je praten over seksualiteit ( Wat spannend en heel belangrijk is in het wensen en grenzen aangeven.)

In deze groep wordt er gepraat over: Hoe is het om verliefd te zijn/ te flowen/te daten en wat past bij jou? ? Hoe zeg je nee? Hoe geven andere meiden hun grenzen aan? ? Hoe veilig is internet, sexting, insta, videobellen en snap nou eigenlijk? ? Wat vinden andere meiden van jongens? ? Denken jongens hetzelfde als meiden? ? Hoe zorg je goed voor jezelf in een relatie. ? Hoe maak je verkering uit als het niet meer leuk is? ? Hoe krijg jij je vriendje zover dat hij goed voor jou zorgt en je grenzen en wensen respecteert? Enzovoorts!

Al deze thema’s worden besproken tijdens 6 bijeenkomsten van Girls Talk. In de groepen zitten minimaal 4 en maximaal 8 meiden.

De start is op donderdag 14 februari. Alle bijeenkomsten zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Er zijn lekkere hapjes en drinken in een zaaltje achterin met eigen ingang. Je hoeft dus niet langs allerlei andere mensen naar binnen.
De avonden worden begeleid door 1 medewerkster (Paulette) verbonden aan Pretty Woman in Utrecht en 1 medewerker die verbonden is aan ‘van Houten&co’ (Daphne). Er zijn geen kosten aan verbonden, dat heeft de gemeente op zich genomen. Superfijn!

Vind je het leuk om mee te doen met Girls Talk? Aanmelden en een infogesprek aanvragen kan via p.vangils@prettywoman-utrecht.nl  Graag boven aan de mail vermelden: GT Houten Enter. Zet in de mail je naam, je leeftijd, je adres, je telefoonnummer en de naam en telefoonnummer van je ouders. Meer info over Pretty Woman, die de training verzorgt: www.Prettywoman-utrecht.nl
PRIJS (TOTAAL)

Geen kosten

Heeft u een u-pas? Informeer naar de korting.