LOCATIE

Huis van Houten

Rood/Blauw

Onderdoor 160

3995 DX Houten

TIJD

19:00 tot 21:00

Vogels in en rond Houten - basiscursus vogelherkenning

Je loopt of fietst in of rond de gemeente Houten en je hoort en ziet veel verschillende vogels. Maar welke zijn dat? In deze cursus leer je de meest voorkomende vogels te herkennen aan hun uiterlijk, hun gedrag en hun zang.

Leer het verschil door te kijken naar hun uiterlijk en gedrag, te luisteren naar hun zang en meer te weten over hun leefgebied. Kortom, een aanrader voor iedereen die graag naar buiten gaat en de vogels in zijn of haar omgeving beter wil leren (her)kennen.

We starten met een avondbijeenkomst in het Huis van Houten (avondingang oranje zijdeur) waarin we nader kennismaken met de vogels om ons heen aan de hand van het bekijken van foto’s en illustraties, uitleg krijgen over hun gedrag en luisteren naar hun karakteristieke geluiden.
Daarna volgen drie excursies op zaterdagochtend op een aantal buitenlocaties: rond de Kooikersplas, in het bos Nieuw Wulven en in het Imkerspark/weidevogelgebied De Hoon.
Voor de excursies wordt nader bekendgemaakt waar er verzameld wordt; houd s.v.p. rekening met vervoer per fiets en eventuele eigen versnaperingen.

Ben Hermans neemt ons mee. Hij is al zijn leven lang vogelaar en inventariseert al twintig jaar broedvogels in Nieuw Wulven. Jeroen Steenbergen is eveneens fervent vogelaar en neemt de andere helft van de groep onder zijn hoede.

Mocht de groene knop 'Aanmelden' niet meer zichtbaar zijn, dan is de maximale groepsgrootte bereikt en kunt u zich voor dit voorjaar niet meer inschrijven.
PRIJS (TOTAAL)

€ 35,00

Heeft u een u-pas? Informeer naar de korting.