Themabijeenkomst Wonen – Steunpunt Mantelzorg Houten en Sien

Er komt veel op je af als je kind met een beperking meerderjarig wordt. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten helpen je graag op weg en organiseren daarom voor belangstellende ouders en verwanten themabijeenkomsten. Waar kun je terecht en wat heb je nodig.

Thema’s
Als je kind 18 wordt, komt ook het onderwerp Wonen om de hoek kijken. Wat zou (op termijn) een passende plek voor je kind zijn? Wat moet je hiervoor regelen? Welke mogelijkheden zijn er in de regio? En hoe zit het met wachtlijsten? Op 18 april is er van 19.30 tot 21.30 uur een themabijeenkomst waarbij verschillende zorgaanbieders, zoals Reinaerde, Philadelphia en Profilazorg vertellen over hun aanbod voor wonen.  Er is natuurlijk ook ruimte voor persoonlijk contact en jullie vragen.

Op andere avonden komen specifieke thema’s aan bod, zoals: werk- en dagbesteding, erfrecht, beschermingsmaatregelen en seksualiteit.

Aanmelden 
Wil je één of meerdere interessante avonden bijwonen? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar jolanda@sien.nl


Meerdere bijeenkomsten 

De andere bijeenkomsten, die in 2023 georganiseerd worden door Steunpunt Mantelzorg Houten en Belangenvereniging Sien staan gepland op:

13 juni    Seksualiteit

19 sept   Werk en dagbesteding

14 nov    Erfrecht en beschermingsmaatregelen

Mocht je zelf nog tegen andere thema’s aanlopen, laat het ons weten. We denken heel graag met jullie mee!