Reanimatie en AED

Vanaf januari worden er op diverse locaties in de gemeente Houten weer AED reanimatiecursussen gegeven door ‘van Houten&co’ in samenwerking met Veilig Houten en Reanimatieonderwijs Zuidoost Utrecht. Zo zijn er inmiddels al een  aantal cursussen gepland in het Huis van Houten, in Tull en ’t Waal en in Schalkwijk.

Periodiek zullen dit jaar meer cursussen en herhalingscursussen worden gepland.

In een basiscursus van 4 uur leer je het herkennen van een hartstilstand, wat je als eerste moet doen, hoe je reanimeert en een AED gebruikt. Je oefent samen met anderen op een reanimatiepop en je leert hoe je een AED bedient.

Wanneer je de cursus hebt gevolgd en je de vaardigheid van het reanimeren beheerst, krijg je een officieel diploma van de Hartstichting waarmee je je kan registreren als burgerhulpverlener.
Na een jaar wordt u automatisch opgeroepen voor het volgen van een herhalingscursus.
Deze herhaling duurt 2 uur.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Cursus&co of Veilig Houten. Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via tel. (030) 7001 525 of e-mail: cursusenco@vanhoutenenco.nl. Veilig Houten is dagelijks bereikbaar van 09.00-22.00 uur via 06-43253920 of e-mail: info@veilighouten.nl.
Aanmelden kan op www.vanhoutenenco.nl. Cursus&co is een onderdeel van ‘van Houten&co’. Voor verdere info zie www.veilighouten.nl/cursus.