Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers 2020

 

‘Zorgen voor een ander, dat doe je toch gewoon!’

 

U bent mantelzorger en zorgt voor iemand die belangrijk voor u is. Waarschijnlijk vindt u dat heel vanzelfsprekend, maar het is ook heel waardevol. Omdat de gemeente Houten en Steunpunt Mantelzorg Houten weten hoe waardevol het is dat mensen voor elkaar zorgen, vindt jaarlijks de Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers plaats.
Dit jaar is er vanwege de corona niet de standaard Waarderingsmarkt die u gewend bent. In plaats daarvan ontvangt u een mantelzorgwaardering, die u zelf op kunt halen bij het gemeentehuis.

 

Wanneer en waar ?

Datum zaterdag 14 november 2020
Tijd: van 11.00 tot 15.45 uur
Locatie gemeentehuis van Houten
Adres Onderdoor 25 in Houten

 

Voor wie is de Waarderingsmarkt?

  • Voor iedereen die zorgt voor iemand die in de gemeente Houten woont.
  • Voor iedereen die zelf in Houten woont en zorgt voor iemand die in een andere gemeente woont.
  • Bent u geen mantelzorger meer, maar heeft u in 2020 nog zorg verleend? Dan bent u dit jaar gewoon nog welkom op de Waarderingsmarkt.

 

De Mantelzorgwaardering
De mantelzorgwaardering bestaat uit een pakket met de beste producten van Houtense ondernemers. U kunt bij uw aanmelding voor de waardering kiezen uit drie verschillende pakketten. Daarnaast ontvangt u een Primera cadeaubon t.w.v. 30 euro. U kunt zich aanmelden tot en met 7 november, u kunt zich dit jaar niet aanmelden op de dag zelf.

 

De uitreiking
De uitreiking is op zaterdag 14 november tussen 11.00 en 15.45 uur, u kiest bij aanmelding uit één van de vier tijdvakken. Het is de bedoeling dat u in het door u aangegeven tijdvak uw pakket op komt halen bij het gemeentehuis. Wilt u graag informatie verzamelen over waar u terecht kan als mantelzorger of heeft u specifieke (hulp)vragen? Dan kunt u ervoor kiezen om ook een informatiepakket te ontvangen en staat Steunpunt Mantelzorg Houten voor u klaar tijdens het ophalen van uw pakket.

 

Hoe verloopt de uitreiking?
U ontvangt twee verschillende tickets bij de aanmelding. U heeft beide tickets nodig op 14 november, dus neem ze allebei mee! U komt in het tijdvak dat u heeft gekozen bij de aanmelding. Het kan zijn dat u even moet wachten voordat u naar binnen kan. Gelukkig is de koffiefiets aanwezig om u vast een drankje aan te bieden terwijl u wacht. Onze medewerkers staan klaar bij de balies om u verder te helpen

 

RIVM richtlijnen
Steunpunt Mantelzorg Houten vindt het belangrijk dat u ook in deze coronatijd de waardering krijgt die u verdient. Uw gezondheid en de gezondheid van degene waar u voor zorgt zijn belangrijk. We nemen daarom maatregelen om te zorgen dat u beiden zo gezond mogelijk blijft. We zorgen voor spreiding van de bezoekers, éénrichtingsverkeer en zetten personeel in om te zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. U helpt ons door zoveel mogelijk alleen naar het gemeentehuis te komen, te vertrekken zodra u de waardering heeft opgehaald en de aanwijzingen van de organisatie op te volgen. Samen zorgen we voor een veilige uitreiking van de mantelzorgwaardering.

 

Hoe kunt u zich aanmelden?
Wanneer u bekend bent als mantelzorger bij Steunpunt Mantelzorg Houten ontvangt u per mail een uitnodiging met een link om u aan te melden. Als u geen e-mailadres heeft ontvangt u een brief met verdere instructies. Nog niet bekend bij ons? Vanaf 1 oktober kunt u zich aanmelden via het formulier Registratie Steunpunt Mantelzorg Houten. Heeft u geen internet en wilt u zich wel aanmelden? Bel dan naar 030 700 15 00.
Als u aangemeld bent kunt u zich op zaterdag 14 november melden bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis.

 

Wilt u meer informatie?
Voor meer informatie over de mantelzorgwaardering kunt u terecht bij Marinda Rodas van Steunpunt Mantelzorg Houten. Marinda is ook telefonisch bereikbaar via 030-7001500.