ANWB AutoMaatje Houten

 

Lockdown dinsdag 14 december 2020 tot en met maandag 15 maart 2021

De lockdown om de coronapandemie te bestrijden houdt ons land in zijn greep. Automaatje gaat t/m maandag 15 maart de sociale ritten verminderen. We rijden tijdens de geldende avondklok alleen tussen 8.00-20.00 uur. In geval van dringende uitzonderingen kunt u contact opnemen met de coördinator, Paul de Kruijf. 

 

Waarin ondersteunt AutoMaatje u wel (onder bepaalde voorwaarden)?

Vaccinatieritten
Vanaf heden bieden wij Vaccinatieritten aan naar EXPO Houten. Heeft u een afspraak voor een coronavaccinatie en heeft u vervoer nodig? Een retourrit kost € 6,00, de kosten voor een enkele rit zijn € 3,00. Meld u wel minimaal 2 dagen van tevoren aan!

Medisch ritten
Medische ritten (binnen en buiten Houten) blijven we aannemen maar met een kritische blik. Het moet echt noodzakelijk voor uw gezondheid zijn.

Boodschappenritten
AutoMaatje heeft zich voorbereid om -contactloos- meer boodschappenritten aan te nemen, voor de dagelijkse boodschappen. Dit kan maximaal 1x per week. Wilt u hier gebruik van maken? Neem contact met ons op en meld u aan!

Sociale ritten
Wilt u uw partner/familie bezoeken in een verzorgings-/verpleeghuis in Houten? Wij kunnen u brengen en/of halen.

 

In alle bovenstaande gevallen kunt u ons bellen op 030-700 1500 of mailen naar automaatje@vanhoutenenco.nl. Wij bellen u terug!
Uiteraard houden wij ons aan alle geldende corona-maatregelen.

 

 

Bent u minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor veel thuisblijven?
Maak dan gebruik van ANWB AutoMaatje Houten en kom weer onder de mensen!

ANWB AutoMaatje Houten is een vervoersdienst waarbij vrijwillige chauffeurs mensen uit de gemeente Houten die minder mobiel zijn vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

U kunt van deze dienst gebruik maken wanneer u bijvoorbeeld een afspraak heeft  in het ziekenhuis, bij de dokter of fysiotherapeut. Maar ook voor leuke uitjes zoals bijvoorbeeld naar de kapper, vrienden of gezellig winkelen kunt u gebruik maken van AutoMaatje Houten.

Naast ANWB AutoMaatje Houten kunt u natuurlijk ook gebruik maken van Vervoer Houten voor ritten binnen de rondweg, met de elektrokarren, en de PlusBus voor korte en lange dagtochten.

 

Wilt u gebruik maken van AutoMaatje Houten?
Neem dan contact op met de coördinator voor een eenmalige aanmelding. Nadat u aangemeld bent kunt u gebruik maken van AutoMaatje Houten.
Ook voor het aanvragen van een rit neemt u minimaal 2 dagen van te voren contact op met de coördinator. Dit kan telefonisch op 030-7001500 of per e-mail via automaatje@vanhoutenenco.nl.

 

Kosten
Aanmelden voor AutoMaatje Houten is gratis.
Per rit betaalt u alleen een onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer en eventuele parkeerkosten aan de vrijwilliger.