Ambulant jongerenwerk

 

Het ambulant jongerenwerk van ′van Houten&co′ legt contact met jongeren die in hun vrije tijd graag met vrienden in Houten op straat ‘hangen’.
In sommige gevallen wordt de aanwezigheid van jongeren op straat door andere bewoners ervaren als overlast. Het jongerenwerk brengt in deze gevallen jongeren en buurtbewoners graag samen en we proberen dan gezamenlijk te zoeken naar een zo goed mogelijke oplossing voor zowel de jongeren als de bewoners.

Bij ′van Houten&co′ is een ambulant jongerenwerkers in dienst, die op straat contact legt met jongeren. Doel van het ambulant jongerenwerk is de jongeren in hun vertrouwde omgeving aan te spreken, hen uit te dagen gebruik te maken van hun talent door samen met de jongerenwerkers van ′van Houten&co′ vette activiteiten te organiseren waarin hun talent zichtbaar wordt. De ambulant jongerenwerker is de verbindende schakel tussen de straat en de activiteiten van het tiener- en jongerenwerk.

Daarnaast wordt er twee keer per jaar ( data) en de workshop ‘Pfff…jongeren’ aangeboden’. Deze workshop is bedoeld voor buurtbewoners die graag wat handvatten willen hebben om met jongeren in de openbare ruimte in contact te komen en te blijven. Klik hier voor meer info.

Ervaar je overlast van jongeren in de buurt, kan kun je via de website van de Gemeente Houten een melding maken.

De ambulant jongerenwerker is Maurice Thijssen. Hij  is te bereiken via 030-7001500 of via e-mail: m.thijssen@vanhoutenenco.nl.