Oranje Fonds steunt ‘Samenwerking AutoMaatje en Vervoer in Houten’

In 2021 en 2022 gaan de initiatieven ANWB AutoMaatje (onderdeel van ‘van Houten&co’) en Vervoer Houten hun samenwerking verder verstevigen. Het Oranje Fonds steunt dit initiatief.

Vrijwilligers van ANWB AutoMaatje en Vervoer Houten vervoeren mensen van en naar bijvoorbeeld hun doktersafspraak, bezoek aan een familielid of vriend(in) in een verpleeghuis of halen een boodschap voor inwoners die zelf niet meer mobiel zijn. Vervoer Houten rijdt met golfkarren binnen de rondweg van Houten, de vrijwilligers van ANWB AutoMaatje rijden met eigen vervoer veelal buiten de rondweg. Er wordt al veel samen gedaan en de komende tijd wordt de samenwerking verstevigd. 

Harry Blume, voorzitter van de stichting Duurzaam Vervoer Houten: ‘Door samen te werken kunnen we meer gebruik maken van elkaars mogelijkheden. We sluiten mooi op elkaar aan en samen zouden we een mooie eenheid zijn op het gebied van Vervoer in de gemeente Houten.’

Willy Lageveen, directeur bij ‘van Houten&co’: ‘De gemeente Houten vergrijst, waardoor de vraag naar vervoer groter zal worden. Op dit moment hebben we hier twee initiatieven voor in Houten. Met een samenwerking kunnen wij de inwoners nog beter ondersteunen, zodat ze mee kunnen blijven doen in de samenleving. Oranje Fonds staat voor een samenleving waar niemand er alleen voor staat. Vanuit die visie steunen zij graag ons initiatief.’

Wilt u meer weten over de samenwerking? Dan kunt u bellen met Harry Blume, voorzitter stichting Duurzaam Vervoer Houten, tel. 06-53447569 of Willy Lageveen ‘van Houten&co’ tel 06-52367367.