Kookworkshop voor kinderen van een gezinslid dat zorg nodig heeft

Op vrijdagmiddag 23 september van 15.00 tot 17.30 uur gaan we voor een leuke kookworkshop de keuken in op Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld (Zonnehout 36 in Houten). Deze workshop wordt georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’.

Deze workshop is speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar uit de gemeente Houten die een broertje, zusje, vader of moeder hebben met een ziekte of een beperking. Ook als deze kinderen niet zelf zorg verlenen, kunnen zij zich meer zorgen maken en/of minder aandacht krijgen. Daarom worden zij op deze dag in het zonnetje gezet. Tussen 15.00 en 15.15 uur verzamelen we in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. Nadat elk kind zijn eigen koksmuts heeft versierd en voorzien heeft van een naam, mogen ze aan de slag met het maken van allerlei hapjes voor een heerlijke high tea. En hebben ze even geen zin meer? Dan kunnen ze tussendoor ook een lekkere snoepketting maken of boetseren met marsepein.

Aan het einde van de middag zijn de ouders van harte welkom om mee te genieten van de lekkere dingen die zijn gemaakt. Dit uitje wordt gesubsidieerd door de gemeente Houten, waardoor deelname gratis is. Opgeven kan tot en met vrijdag 16 september.

Voor meer informatie en opgeven kun je contact opnemen met de coördinator van het Steunpunt Mantelzorg Houten: Marinda Rodas, ‘van Houten&co’, via e-mail: m.rodas@vanhoutenenco.nl.