Kom ook praten in Café Doodgewoon

Met Café Doodgewoon willen we alle inwoners van Houten de gelegenheid geven om over de dood te praten. Daarom organiseren we op een laagdrempelige en luchtige manier inspiratiebijeenkomsten met rondetafelgesprekken bij Café Doodgewoon. Op donderdag 23 februari starten we in Huis van Houten met de eerste bijeenkomst van dit jaar.

Waarom een Café Doodgewoon

Om jouw verhaal en gedachten met anderen te kunnen delen en naar elkaars ervaringen te luisteren over hoe je tegen het afscheid, dood, levenseinde aankijkt of zaken die daarmee samenhangen. Aanleidingen kunnen verschillende zijn: bijvoorbeeld een verlies van een naaste of gewoon vanuit een behoefte om een keer stil te staan bij jouw ideeën over omgang met het levenseinde en de dood.

Wat kun je verwachten tijdens een workshop bij Café Doodgewoon

In café Doodgewoon kun je vrijuit jouw verhaal, gedachten en je ervaringen delen met anderen. In ronde tafelgesprekken (in een kleine groep) bespreken en luisteren wat dit onderwerp bij jou en anderen oproept. Ook als je nog “’springlevend” bent, je nog maar vage gedachten of vragen over dit onderwerp hebt, maar die toch eens wilt delen in een gezelschap dat niet meteen roept: “joh, doe toch eens gezellig”.

Hoe ziet het programma eruit

De initiatiefnemers heten je welkom en inspireren je om in gesprek te gaan. Daarna ga je in kleine groepjes uiteen om in rondetafelgesprekken verder te praten. Bij elke groepje is een gespreksleider aanwezig. Tot slot komt de groep weer samen en wordt er kort nagepraat met een kop koffie of ander drankje. Je krijgt na afloop een gedicht, verhaal of tips om de dood bespreekbaar te maken mee naar huis.

Voor wie is het

Voor iedereen – jong of oud – die over de drempel wil en durft te stappen – om over dood, afscheid, levenseinde zijn of haar gedachten een keer onder woorden te brengen. Het gaat ons allemaal een keer overkomen en toch… het kan soms best lastig zijn om woorden te vinden. Praten over de dood kan je juist doen stilstaan bij jouw leven van nu. Hoe ga je bijvoorbeeld nu om met die naasten in jouw leven waar je vroeger of later afscheid van zult nemen?

Waar is het/wat kost het

Locatie: Huis van Houten, Onderdoor 160 – 1e verdieping – boven de bibliotheek (trap op links achter in de grote open ruimte).
Data 2023: Altijd op donderdag: 23 februari, 20 april (deze bijeenkomst zitten we op de 3e verdieping boven de bibliotheek), 22 juni, 28 september en 23 november.
Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Kosten: Deelname is gratis.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers Christel van Hunnik (van Crystal Clear Coaching en ervaringsdeskundige) en Peter Peters (vrijwilliger MOTTO en ervaringsdeskundige) organiseren Café Doodgewoon in samenwerking met het Centrum voor Levensvragen (CVL) en MOTTO van ‘van Houten&co’.

Deelnemers die daar aanleiding toe zien, kunnen op een later moment nog eens (kosteloos) doorpraten met iemand van het CVL.

Aanmelden

Voor aanmelden stuur je een e-mail naar: m.mulders@vanhoutenenco.nl
Heb je vooraf nog vragen, aarzel dan niet om even te bellen met Christel (06 28636790) of Peter (030-6375546).