Houten voor Houten, de match van de week

Houten voor Houten brengt initiatieven samen die inwoners van de gemeente Houten helpen om elkaar te ondersteunen in de tijd van corona. Na de opstartfase van ongeveer een maand kwamen vorige week de hulpvragen goed binnen en konden deze ook gematcht worden met vrijwilligers.

Wat er zoal binnenkomt aan hulpvragen wisselt sterk. Van mensen die een luisterend oor zoeken om hun verhaal te vertellen tot aan een verzoek om een naaimachine te repareren. Mevrouw komt haar deur haast niet meer uit en wil graag naaien. Voorheen zou het Repair Café uitkomst bieden maar dat is nu gesloten. Haar kleine budget brengt haar er nu toe om 030-7001515 te bellen, het nummer van Houten voor Houten.

Match van de week is wel Marijn met een alleenstaande mevrouw uit Schalkwijk die haar tablet niet meer aan de praat kreeg. Als één ding duidelijk is geworden in deze coronatijd, dan is het wel dat we heel veel digitaal moeten, kunnen en willen doen nu we thuis zitten. Omdat ook Houten voor Houten rekening moet houden met de RIVM-richtlijnen, heeft deze vrijwilliger de tablet in de tuin, op anderhalve meter afstand van mevrouw, aan de praat gekregen. Het tuintje kon ook wel een vrijwilliger gebruiken omdat mevrouw dit zelf door grote rugproblemen niet kon bijhouden. Ook dat is geregeld. Benno en Corrie uit Houten gaan met liefde aan de slag en hebben afgesproken af en toe eens langs te fietsen om te kijken hoe haar tuintje erbij staat.

Dankbaarheid, gezelligheid en het mooie weer deden de rest. “Wat een toppers zijn deze mensen,” mailde mevrouw na afloop.

Meer informatie: www.houtenvoorhouten.nl.