Expositie Jet Hoogenboom in Schoneveld

Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld exposeert deze zomer tot eind september een overzicht van het werk van de Houtense kunstenares Jet Hoogenboom.

Sinds eind jaren ’90 houdt Jet zich bezig met tekenen en schilderen. Vele jaren lang volgde zij teken- en schilderlessen. Jet over haar werk: “Ik schilder al sinds 2002 en daarvoor heb ik 3 jaar met (kleur)potlood gewerkt. Duurzaamheid is een groot goed, ook noodgedwongen, maar daar word je creatief van. Ik vind het heerlijk om met olieverf te werken. Soms laat ik de realiteit los, werk ik abstract of vervreem ik de zaken.”

Na een vervelend voorval in de ‘me too’ sfeer, heeft zij deze ervaringen verwerkt in een aantal van haar schilderijen. Kunst met een verhaal en om over na te denken.

“Ik heb veel naar aanleiding van thema’s gewerkt maar ging ook intuïtief verder. Pas als ik vond dat het af was, kon ik uitleg geven. Niet van tevoren bedenken wat je gaat maken maar de kwast laten leiden. Vaak gaat het over kwesties die het nieuws halen en die mij raken. Kijk maar wat je ervan vindt, wellicht nodigt dit werk uit voor een gesprek.” Aldus Jet.

De grote schilderijen zijn indrukwekkend en zeer de moeite waard om te komen bekijken.

Reacties zijn welkom. Bij de receptie ligt een boekje om uw opmerkingen in te noteren.

De expositie is tijdens de openingsuren van Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld te bezoeken. Tijdens de zomer van 9.00 tot 17.00. Za- zo gesloten. U bent van harte welkom.

Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, Houten, tel. 030 – 7001 520.