De Vlinder – een danstheaterproject voor 65-plussers

Houdt u van dans, theater, muziek, fotografie of beeldende kunst? En bent u 65-plus en woonachtig in Houten? Dan nodigen wij u van harte uit deel te nemen aan danstheatervoorstelling De Vlinder! Dit project richt zich in eerste instantie op inwoners van Houten Centrum. Woont u niet in Houten Centrum, maar heeft u wel interesse? Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor inwoners uit andere delen van Houten.
In dit project gaan van september 2019 t/m mei 2020 80 deelnemers aan de slag om samen een voorstelling te maken over Houten vroeger en Houten nu. De voorstelling wordt een mozaïek van herinnering en ervaring, verbeeld in fraaie dansfiguren, poëzie, muziek, zang èn beeld. De inbreng van de deelnemers is de inspiratiebron.

In 25 repetities maken 40 deelnemers onder leiding van een choreograaf een danstheatervoorstelling. Daarnaast zijn 40 deelnemers actief met het decor, fotografie en de muziek. Het artistieke team bestaat uit dramaturg Liesbeth Osse, choreograaf Ireen Kurvers (beiden verbonden aan Gouden Dans), beeldend kunstenaar Dorothé Arts, fotograaf Paul van der Klei en muzikant Fredrike de Winter. Aan de Slinger (De Slinger 40 in Houten) is het bruisende centrum van dit project. Vanaf oktober 2019 repeteren de deelnemers wekelijks op dinsdag onder leiding van het artistieke team. Het project wordt afgerond met drie voorstellingen in Aan de Slinger: op zondag 10 mei (matinee), donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei.

Doet u mee?
Ook als u geen ervaring heeft met dans, toneel, muziek of beeldende kunst, bent u welkom. Spreekt het project u aan, neem dan contact op met Angela de Vogel of Fleur Esmeijer van ‘van Houten&co’ via info@vanhoutenenco.nl of tel. 030 – 7001 500. Zij gaan graag met u in gesprek over het project.

De Vlinder is een project van Aan de Slinger, ‘van Houten&co’, Gouden Dans en gemeente Houten. Het vindt plaats in het kader van de overheidsregeling Age Friendly Cultural Cities en wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Houten.