Cursus Versterk je netwerk

Praktische cursus voor het versterken van het sociale netwerk rondom je kind en gezin.

Een goed sociaal netwerk is belangrijk in ieders leven. Zeker als je een kind met een beperking hebt. Een goed sociaal netwerk biedt meer mogelijkheden om ‘gewoon mee te doen net als ieder ander’. En het helpt de druk op jezelf en je gezin te verminderen. Ook als je ouder wordt en de tijd gekomen is om "los te laten". Tijdens deze cursus breng je het netwerk rondom je kind, broer of zus in kaart en krijg je tips en handvatten op welke manier je dit netwerk kan vergroten of versterken. Voor iedereen zal dit anders zijn.

De actuele vragen, wensen en uitdagingen van jouw kind of familielid vormen het vertrekpunt.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor ouders, familie en mantelzorgers die het sociale netwerk rondom hun kind, broer of zus willen versterken. De cursus richt zich met name op ouders en mantelzorgers van (minder- én meerderjarige) kinderen met een verstandelijke beperking of aan autisme verwante stoornis. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen aan deze cursus.

Hoe is de opzet?

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 19.30 – 22.00 uur op 16 oktober, 6 november en 27 november 2018. De opzet is als volgt:

  • Je netwerk in beeld
    Op de eerste avond kijken we naar jullie sociale netwerk. Hoe ziet het er uit en welke mogelijkheden zijn er om dit te versterken of uit te breiden.

  • Je kind in beeld
    Op de tweede avond staat de persoon in kwestie centraal. Wat zijn haar/ zijn kwaliteiten, vaardigheden en belangstelling. Welke kansen zijn er voor hem of haar om meer contacten op te bouwen.

  • Houten in beeld
    Op de laatste avond brainstormen we samen met actieve organisaties naar concrete oplossingen in Houten e.o. voor jouw vragen.3

Deelname aan deze cursus is gratis.




PRIJS (TOTAAL)

Geen kosten

Heeft u een u-pas? Informeer naar de korting.