LOCATIE

Huis van Houten

Paars

Onderdoor 160

3995 DX Houten

TIJD

10:00 tot 12:00

Studiekring

Elke twee weken op Donderdag

In een studiekring komen senioren (60+, m/v) eenmaal per twee weken bij elkaar, wisselen levenservaring uit en verrijken hun kennis. De deelnemers bepalen gezamenlijk welke onderwerpen ze willen bestuderen. Elke bijeenkomst wordt voorbereid door één of twee deelnemers, die het onderwerp introduceren, waarna verdere uitdieping en discussie volgt. Maar er kan ook een gastspreker worden uitgenodigd of een excursie georganiseerd.
Thema’s kunnen gevonden worden in kunst, politiek, actualiteit, wereldgodsdienst, gezondheid etc. al naar gelang de interesse van de deelnemers.

Actieve deelname
Een studiekring functioneert optimaal als alle deelnemers zich inzetten. Dat betekent dat voor elke bijeenkomst 1 of 2 wisselende deelnemers een onderwerp voorbereiden. De andere deelnemers dragen actief bij aan het bespreken en uitdiepen van het onderwerp.

Begeleiding

In de startfase wordt een studiekring begeleid. De begeleiding zorgt dat de bijeenkomsten in een prettige sfeer en op doelmatige wijze verlopen, zodat er altijd vooruitgang is. Na de startfase regelt de groep zelf de coördinatie en de gespreksvoering van de bijeenkomsten. De begeleiding denkt mee, maar draagt zelf geen kennis aan. De Studiekring is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit en de inhoud van de bijeenkomsten.

De kosten per bijeenkomst zijn 4,-. Is de cursus vol? Neem dan contact op met Cursus&co voor de wachtlijst. Zodra er voldoende deelnemers zijn, starten we een tweede groep. Wilt u vrijblijvend kennismaken met de Studiekring? Neem dan contact op met een van de begeleiders: Els Looije-Smoolenaars, tel. 030 7371172 of Nora Bakker, tel. 06 44448487




Aanmelden

PRIJS (PER KEER)

€ 4,00

Heeft u een u-pas? Informeer naar de korting.